Valtteri Bottakselle paha epäonnistuminen – luvassa tuskaisa kisa

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan.

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas jäi Italian Imolan F1-kilpailun aika-ajoissa kahdeksanneksi. Kimi Räikkösen sijoitus aika-ajoissa oli 16:s.

FORMULA 1 Mercedeksen Lewis Hamilton kellotti paalupaikkaan oikeuttaneen ajan Italian Imolassa ajettavan kauden 2021 toisen F1-kilpailun aika-ajoissa. Erot olivat pienet, sillä toiseen ruutuun ajanut Red Bullin Sergio Perez hävisi Hamiltonille 35 ja kolmanteen ruutuun ajanut Red Bullin Max Verstappen 87 tuhannesosalla.

Hamilton vaikutti paalupaikastaan yllättyneeltäkin. Etukäteen kun odotettiin, että Red Bull olisi aika-ajoissa Mercedestä vahvempi.

Viime joulukuussa Bahrainissa ensimmäisen F1-voittonsa saavuttanut Perez pääsee Imolassa starttaamaan ensi kertaa F1-kisaan eturivistä. Merkittävä yllätys oli, että Verstappen hävisi hänelle.

Kahden edelliskauden aikana Verstappen kepitti tallikavereitaan Pierre Gaslya ja Alexander Albonia mennen tullen. Perez näyttää laittavan hänet kovempaan haasteeseen.

Verstappenin odotettua heikompaa aika-ajosijoitusta selitti toki ajovirhekin. Hän mokasi viimeisellä nopealla kierroksellaan.

Red Bullilla on Imolan kisassa kuitenkin paremmat lähtöasetelmat kuin Mercedeksellä. Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas muni viimeisellä aika-ajokierroksellaan ja jäi tuloksissa kahdeksanneksi hävittyään Hamiltonille vajaat puoli sekuntia.

Bottaksella on tiedossa tuskaisa kisa. Onhan ohittaminen Imolan radalla haastavaa.

Bottaksen edellä lähtöruudukossa ovat Hamiltonin, Perezin ja Verstappenin lisäksi Ferrarin Charles Leclerc (neljäs), Alpha Taurin Pierre Gasly (viides) sekä McLarenin Daniel Ricciardo (kuudes) ja Lando Norris (seitsemäs). Jo palkintosija olisi Bottakselta aika-ajotunaroinnin jälkeen kisassa merkittävä tulos.

Kilpailu on F1:ssä nyt tasaisempaa. Edellisinä kausina Bottas olisi jäänyt moisen ajovirheensä myötä aika-ajoissa ehkä neljänneksi, mutta nykyisessä kilpailutilanteessa moka maksaa monta sijaa lisää.

Bottas ei toki ollut aika-ajojen ainoa alisuorittaja. Ferrarin Carlos Sainz oli tuloksissa vasta 11:s, Aston Martinin Sebastian Vettel 13:s ja Alpinen Fernando Alonso 15:s.

Kimi Räikkönen oli Alfa Romeollaan 16:s. Paljoa parempaan sijoitukseen ei Kimin auton suorituskyvyllä ole jakoa, vaikka Kimin ajosuoritukset aika-ajokierroksilla eivät onnistuneetkaan.

Aika-ajoissa nähtiin myös romua. Alpha Taurin 20-vuotias japanilaisajaja Yuki Tsunoda rysäytti seinään heti aika-ajojen alussa. Tsunoda ei loukkaantunut törmäyksessä.

Imolan F1-kilpailun startti on ohjelmassa sunnuntaina kello 16 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lewis Hamiltonille hikinen voitto – saa viimeinkin ihan oikeaa haastetta

Kommentoi Facebookissa