Valtteri Bottaksen tallin ympärillä hurjia huhuja – ”Miksi kumpikaan heistä ei siirtynyt sinne?”

Mercedes ei ole vahvistanut jatkoaan Formula ykkösissä kauden 2020 jälkeen.

Mercedes ei ole vahvistanut jatkoaan Formula ykkösissä kauden 2020 jälkeen. (Kuva AOP)

Mercedes-talli saattaa poistua Formula ykkösistä kauden 2020 jälkeen.

FORMULA 1 Mercedes saattaa lopettaa tehdastallitoimintansa kauden 2020 jälkeen. Max Verstappenin jatkosopimusta Red Bullin kanssa pidetään tästä entistä vahvempana merkkinä.

Red Bull tiedotti tiistaina tehneensä kolmivuotisen jatkosopimuksen Verstappenin kanssa. Verstappen oli yksi niistä kuljettajista, joita suunniteltiin huhuissa Mercedekselle, mutta jatko Red Bullin kanssa pyyhki tuon spekulaation pois.

Mercedeksen kohdalla on pyörinyt paljon huhuja. Väitetään myös, että tiimin tähtikuljettaja ja kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton sekä tallipomo Toto Wolff jättäisivät tallin ensi kauden jälkeen. Molempien kerrotaan neuvottelevan Ferrarin kanssa.

Entinen F1-ajaja ja nykyinen Sky Sportsin asiantuntijakommentaattori Martin Brundle antaa paljon puhuvan vihjauksen.

– Max Verstappenin jatkosopimus sai minut miettimään, mitä Mercedeksellä tapahtuu lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä. Odotin todella, että joko Verstappen tai Charles Leclerc siirtyisivät Mercedekselle, Brundle pohtii Sky Sportsilla.

Leclerc teki joulukuussa jatkosopimuksen Ferrarin kanssa.

– Sitä katsoo ja miettii, että Mercedeksellä olisi vähintään TOP3-auto myös tulevaisuudessa. Miksi siis kumpikaan näistä lahjakkuuksista ei siirtynyt sinne? Brundle kyselee.

Tuolileikissä on edelleen yksi olennainen peluri ja se on Lewis Hamilton. Mitä britti tekee ensi kauden jälkeen?

– Lewisilla on vaihtoehtoja, eikä ole poissuljettua, että Ferrarilla ajaisi kaksikko Hamilton-Leclerc. Mikään ei ole vielä täysin poissuljettua, Brundle jatkoi.

Mercedes saattaa jatkaa F1-sarjassa 2021 vain moottorivalmistajana. Mercedes on jo tehnyt sopimuksen McLarenin kanssa. Onkin mahdollista, että McLaren palaisi Mercedeksen tehdastalliksi, jona se toimi 1995-2009.

Mikäli Mercedeksen nykyisen tehdastallin toiminta päättyy, lähtee Valtteri Bottakselta talli alta. Tosin Bottaksella ei ole muutenkaan sopimusta minkään tallin kanssa kaudesta 2021.

Todennäköisesti Mercedeksen tallille löytyy ostaja, joka voisi olla kiinnostunut Bottaksen ajattamisesta. Vahvana ostajaehdokkaana pidetään yhdysvaltalaista autourheilujättiä Penskeä.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Max Verstappen teki ratkaisunsa – Mercedeksen kohtalo yhä suurempi kysymysmerkki

Kommentoi Facebookissa