Valtteri Bottaksen tilanne jo huolestuttava

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella

Valtteri Bottas on voittanut Mercedeksellä F1-kisoja kolmella kaudella. (Kuva AOP)

Valtteri Bottaksen tapauksessa huolestuttavinta on, ettei hän kolmessa viimeisessä F1-kisassa ole kyennyt vastamaan Lewis Hamiltonin vauhtiin.

FORMULA 1 Valtteri Bottas jäi Silverstonen ensimmäisessä F1-kilpailussa pisteittä renkaan mentyä rikki paria kierrosta ennen maalia. Lewis Hamilton pystyi viimeisen kierroksen rengasrikostaan huolimatta ajamaan voittoon ja kasvatti MM-sarjassa etumatkansa Bottakseen jo 30 pisteen suuruiseksi.

Bottas voi vedota epäonneen, mutta siitä turha on jossitella, että hän olisi voinut päihittää Hamiltonin, joka dominoi kisaa lähdöstä saakka. Aika-ajoissakaan Bottaksella ei ollut Hamiltonia vastaan jakoa.

Bottas voitti Itävallassa ajetun kauden avauskilpailun. Itävallan toisessa kilpailussa hän jäi toiseksi ja Unkarissa surkean starttinsa myötä kolmanneksi. Hamilton ajoi näissä kilpailuissa voittoon.

Voitot ovat Hamiltonin hyväksi tällä kaudella nyt 3-1. Heikosti hänellä meni vain kauden avauskilpailussa, jossa jäi neljänneksi.

Tilanne alkaa huolestuttavasti muistuttamaan kautta 2019. Silloin Bottas ajoi vakuuttavalla esityksellä voittoon kauden avauskilpailussa Australian Melbournessa.

Juttuvinkki: Kirosanoja laukoneen Kimi Räikkösen huumori alkaa loppua

Tuolloin puhuttiin Bottas 2.0:sta, joka tosin lässähti nopeasti. Kauden edetessä Hamilton karkasi omille teilleen, eikä Bottaksella ollut jakoa mestaruustaistossa, vaikka kauden aikana neljä kisaa voittikin.

Bottas siirtyi Mercedekselle 2017. Bottaksen aikana Hamilton on jokaisena kautena ajanut mestariksi. Erityisen heikosti Bottas pärjäsi 2018, jolloin ei voittanut sarjan parhaalla autolla yhtään kilpailua.

Tällä kaudella kaikki on vielä Bottaksen omissa käsissä, mutta kisoja pitäisi alkaa voittamaan. Muussa tapauksessa Hamilton varmistaa mestaruuden jo aikaisessa vaiheessa.

Kausi tulee olemaan tavallista lyhyempi. Kauden kalenterissa ei välttämättä tule olemaan 15 kisaa enempää, koska koronapandemia ei osoita talttumisen merkkejä.

Bottaksen armonaika on siis normaalia lyhyempi. Kaikki paineet ovat hänen yllään.

Lohdullista Bottaksen kannalta on, että Mercedes on tiettävästi jatkamassa hänen ajattamistaan vielä 2021. Ensi vuonna hän saisi vielä yhden mahdollisuuden.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksella karmaisevaa epäonnea – mestaruus uhkaa karata

Kommentoi Facebookissa