Valtteri Bottaksen uskottavuutta mitataan kunnolla – tallikaveriksi Mersun suurlupaus

Valtteri Bottaksella on sopimus Mercedes-tallin kanssa myös kaudelle 2021.

Valtteri Bottaksella on sopimus Mercedes-tallin kanssa myös kaudelle 2021. (Kuva AOP)

Koronatartunnan saanutta Lewis Hamiltonia tuuraa ensi viikonloppuna Bahrainin toisessa F1-kilpailussa George Russell. Hän mittaa samalla Valtteri Bottaksen uskottavuutta.

FORMULA 1 Mercedes vahvisti keskiviikkona englantilaisen George Russellin ajavan tallin toista autoa ensi viikonloppuna Bahrainin Sakhirin osakilpailussa. Russell tuuraa koronatartunnan takia sivuun joutunutta Lewis Hamiltonia.

Russell, 22, ei ole Formula ykkösten keltanokka. Hän aloitti F1-uransa 2019 Williamsilla ja on kilpaillut samassa tallissa tälläkin kaudella.

Russell on ollut selkeästi tallikavereitaan Robert Kubicaa ja Nicholas Latifia nopeampi. Pisteitä hän ei ole kuitenkaan saavuttanut, koska Williamsin auto on ollut 2019-2020 armottoman kilpailukyvytön, F1-sarjan selkeästi hitain auto.

Williamsilla Russellin palkan on maksanut Mercedes. Russell onkin Formula ykkösten merkittävimpiä lupauksia, joka saa nyt elämänsä suurimman näytönpaikan.

Tällä kaudella vaatimattomasti tallikaveriaan Hamiltonia vastaan pärjännyt Valtteri Bottas joutuu täysin uuteen tilanteeseen. Russell mittaa Bottaksen uskottavuutta.

Mikäli Russell on heti Bottasta nopeampi, voi Bottaksen F1-ura ajautua syöksykierteeseen. Formula ykkösissä peliliikkeet saattavat olla todella nopeita, kun huipputallit haluavat kuitenkin maksimoida menestyskapasiteettinsa.

Mercedes olisi voinut ajattaa Hamiltonin tuuraajana myös varakuljettajaansa Stoffel Vandoornea. Russellin pestaaminen oli kuitenkin selkeä merkki siitä, että Russellin valmiutta ja Bottaksen paineensietokykyä halutaan testata nyt kunnolla.

Juttuvinkki: Niki Laudan uskomaton tarina saatiin kansien väliin

Tilanne on siltäkin osin mielenkiintoinen, että Bottaksella on ensi kaudelle sopimus Mercedeksen kanssa, mutta Hamiltonilla ei ole. Jos Hamilton ei pääsekään Mercedeksen kanssa sopimukseen, voisi Russell ottaa hänen paikkansa.

Keskiviikkona kuultiin muitakin mielenkiintoisia sopimusuutisia. Haas-talli vahvisti Mick Schumacherin ajavan tallin kuljettajana ensi kaudella. Jo tiistaina Haas vahvisti, että tallin toinen ajaja 2021 on venäläinen Nikita Mazepin.

Mick Schumacher on Michael Schumacherin poika. Hän ajaa Formula 2-luokassa ja on sarjan pisteissä kärjessä ennen ensi viikonloppuna Bahrainissa ajettavia kauden päätöskisoja.

Schumacher tekee yhteistyötä Ferrarin kanssa. Ei olisi yllättävää, jos hänet muutaman vuoden kuluttua nähtäisiin ajamassa Maranellon korskean orhin puikoissa.

Russellin paikan Williamsilla Bahrainin kilpailussa ottaa englantilainen Jack Aitken. Ensimmäisen F1-kilpailunsa ajava Aitken on toiminut tänä vuonna Williamsin varakuljettajana.

Ensimmäisen F1-kilpailunsa Bahrainissa ajaa myös brasilialainen Pietro Fittipaldi, joka tuuraa Haasilla viime sunnuntain hurjasta kolarista ja tulipalosta kuin ihmeen kaupalla selviytynyttä Romain Grosjeania.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Painajaismainen tulipalo todistaa – kuoleman uhka elää yhä F1-kisoissa

Kommentoi Facebookissa