Vanha mies ampui aseella vaimonsa ja sen jälkeen itsensä – poliisi päätti tutkinnan

Vanhuksen tekemän perhesurman syynä on amerikkalaisten tutkimusten mukaan usein puolison heikentynyt terveys.

Vanhuksen tekemän perhesurman syynä on tutkimusten mukaan usein puolison heikentynyt terveys. (Kuvituskuva Fotolia)

Tapahtumapaikalta Ruissalosta otettiin talteen käsiase, jonka tunnistetiedot oli hiottu pois.

PERHESURMA Poliisi aloitti elokuun puolivälissä esitutkinnan, kun kaksi henkilöä löydettiin ammuttuina Ruissalossa Jarno Saarisen tien ja Pikku Pukintien risteyksessä. Kyseessä oli iäkäs pariskunta, joista miestä epäiltiin vaimonsa surmasta. Päivän Lehti kirjoitti tapauksesta tässä.

Menehtyneen pariskunnan mies oli syntynyt vuonna 1932 ja nainen vuonna 1933. Tutkinnassa vahvistui käsitys siitä, että mies oli ampunut aseella ensin vaimonsa ja sitten itsensä.

Tapahtumapaikalta taltioitiin FN 7.65 -käsiase, jonka tunnistetiedot oli hiottu pois. Aseeseen sopivia ampumatarvikkeita löydettiin lisää miehen asunnolta. Laboratoriotutkimuksissa ilmeni, että aseessa oli jälkiä ainoastaan miehen DNA:sta. Asemalli on yleinen eikä sitä kyetty esitutkinnassa yksilöimään. Siten aseen hankintaolosuhteet eivät tutkinnassa selvinneet.

Poliisi pitää naisen ampumista murhana, koska tappoon epäillään liittyneen suunnitelmallisuutta, vakaata harkintaa ja tekoa voidaan myös kokonaisuuden osalta epäillä törkeäksi.

Uhri oli kuollut niskaan ammutun kosketuslaukauksen seurauksena. Mikään esitutkinnassa ilmitullut ei viitannut siihen, että uhri olisi omalla käyttäytymisellään tai muutoinkaan antanut aihetta ampumiselle tekohetkellä tai aiemmin.

On todennäköistä, että teko on tullut uhrille täytenä yllätyksenä. Esitutkinnassa tuli ilmi viitteitä siitä, että tekoon liittyvät vaikuttimet saattavat olla terveydellisissä seikoissa. Koska epäilty on kuollut, esitutkinta päätetään saattamatta sitä syyteharkintaan.

Vanhuksen tekemän perhesurman syynä on tutkimusten mukaan usein puolison heikentynyt terveys. Päivän Lehti on aikaisemmin kirjoittanut asiasta muun muassa tässä.

Kommentoi Facebookissa