Vastaanottokeskuspaikkojen määrää vähennetään – turvapaikanhakijoiden määrä on pysynyt maltillisena

Nihtisillan vastaanottokeskus on yksityisen Luona Oy:n ylläpitämä aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Espoon Kilossa.

Nihtisillan vastaanottokeskus on aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Espoon Kilossa. (Kuva Hezzu)

Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 800 paikkaa.

TURVAPAIKANHAKIJAT Maahanmuuttovirasto on päättänyt vastaanottokeskusten paikkamäärien supistuksista ja sopimusten irtisanomisista. Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 800 paikkaa.

Uusien turvapaikanhakijoiden määrä on pysynyt edelleen varsin maltillisena. Viraston arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna alle 3 000 turvapaikanhakijaa ja uusintahakemuksia jätetään noin 2 000. Vastaanottojärjestelmässä on nyt kirjoilla noin 9 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 5 600 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa.

Maahanmuuttovirasto pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana. Tällä hetkellä käytettävissä on noin 400 ylimääräistä paikkaa ja virasto arvioi tarvittavan paikkamäärän laskevan vielä usealla sadalla vuoden 2019 toisella puoliskolla.

Toimintansa kokonaan lopettavat vastaanottokeskukset ovat Karkun vastaanottokeskus Sastamalassa, Kauhavan vastaanottokeskus sekä Valolinnan vastaanottokeskus Heinolassa.

Paikkoja vähennetään Kristiinankaupungin vastaanottokeskuksesta, Porin vastaanottokeskuksesta sekä Vaasan vastaanottokeskuksesta. Lisäksi Vantaalla Robert Huberin tien ja Espoossa Nihtisillan vastaanottokeskusten paikkamäärää lasketaan erikseen sovittavalla tavalla syys-lokakuun 2019 aikana.

Lue myös: Vapaaehtoisesti palaavalle turvapaikanhakijalle matkaliput ja tukea – ”Tapasimme pääasiassa tyytyväisiä ihmisiä”

Kommentoi Facebookissa