Veikkausliigan vuoden alkuun uutispommi – Simo Valakari jätti KuPSin

Simo Valakari valmensi 2015 SJK:n jalkapallon Suomen mestaruuteen. (Kuva Veikkausliiga)

KuPS ja seuran päävalmentajana hyviä tuloksia saavuttanut Simo Valakari vahvistivat perjantaina teiden eroamisesta.

JALKAPALLO Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkue Kuopion Palloseura ja päävalmentaja Simo Valakari ovat purkaneet sopimuksensa. Valakarin sopimus KuPS:n kanssa on voimassa vuoden 2023 loppuun saakka, mutta se purettiin etuajassa.

Valakari jatkaa uraansa ulkomailla. Eri lähteiden mukaan hän siirtyy Latviaan.

Latvialainen FK Auda teki jo viime viikolla Valakarille sopimustarjouksen, mutta KuPS ei vielä tuolloin suostunut siihen. Tämä johtui siitä, ettei tarjous sisältänyt minkäänlaista siirtokorvausta Kuopion suuntaan. Nyt Auda ja KuPS ovat tiettävästi päässeet yhteisymmärrykseen.

KuPS tiedotti Valakarin lähdöstä perjantaina seuraavasti:

”Kuopion Palloseura ja seuran päävalmentaja Simo Valakari ovat tänään yhteisymmärryksessä purkaneet Simo Valakarin valmentajasopimuksen päättymään heti. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen seuran palkanmaksuvelvollisuus Valakarille loppuu välittömästi ja Valakari on vapaa edustamaan mitä tahansa ulkomailla olevaa seuraa.”

Simo Valakarin ilmoitettua työantajalleen, Kuopion Palloseuralle, ettei hänellä enää ole intohimoa ja kykyä valmentaa KuPS:n edustusjoukkuetta ja valmennusryhmän menetettyä luottamuksensa päävalmentajaan, työnantaja Kuopion Palloseura Oy ja päävalmentaja Valakari ovat todenneet, ettei yhteistoiminnalle ole enää edellytyksiä.

Valakari myöntää, että purkamiseen johtanut tapahtumaketju on alkanut hänen aloitteestaan sen jälkeen, kun hän oli saanut sopimustarjouksen ulkomailta.

Valakari, 49, pelasi ulkomailla ammattilaisena Skotlannissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Suomen A-maajoukkueessa hän pelasi 32 ottelua vuosina 1996-2003.

Valmentajana Valakari löi itsensä läpi Seinäjoella. Hän aloitti SJK:n peräsimessä 2012 ja luotsasi seuran Suomen mestaruuteen kolme vuotta myöhemmin.

Valakari lähti SJK:sta alkuvuodesta 2017 ovet paukkuen. Sukset menivät hänellä seurapomo Raimo Sarajärven kanssa ristiin.

Vuosina 2017-2020 Valakari valmensi Norjassa Tromssassa, kunnes siirtyi KuPSin palvelukseen 2021. Hän ehti valmentajaa KuPSin kahteen Suomen Cupin mestaruuteen 2021 ja 2022 sekä samoina vuosina kahteen Veikkausliigan hopeaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajille surkea tappio Viroa vastaan

Kommentoi Facebookissa