Veikkausliigassa karmea ero kärjen ja jumbon välillä

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Kärkijoukkue KuPS murskasi jumbojoukkue HIFK:n maalein 5-1.

JALKAPALLO Veikkausliigan kärkijoukkue Kuopion Palloseura osoitti sunnuntaina kotikentällään, mikä on jalkapallon Veikkausliigan kärki- ja jumbojoukkueen välinen ero. KuPS tyrmäsi HIFK:n tylyin lukemin 5-1.

Voitto nosti KuPS:n 36 pisteeseen. Lauantaina Ilveksen 2-1 voittanut ja KuPSia ottelun enemmän pelannut HJK on KuPSia kolme pistettä perässä.

KuPSin voitto ei ollut yllätys. Joukkueen päävalmentaja Simo Valakari oli esitykseen joka tapauksessa tyytyväinen.

– Yksi teemoistamme tämän päivän ottelussa oli yhdessä tekeminen. Kukaan ei voi voittaa pelejä yksin, vaan siihen tarvitaan koko joukkueen onnistuminen. Tänään koko joukkueemme vaihtopelaajista lähtien eli vahvasti pelissä mukana läpi koko ottelun ja oli upeaa nähdä mahtavan fiiliksen tarttuvan jokaiseen, Valakari kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Toisella puoliajalla KuPS teki neljä maalia.

– Mietimme tauolla pukukopissa, että miten lähestymme toista jaksoa. Päätimme yhdessä, että jatkamme aktiivista hyökkäyspeliämme. Se on meidän tapamme pelata. Haluamme olla rohkeita pallon kanssa ja esittää kotiyleisöllemme ja loistaville faneillemme viihdyttävää jalkapalloa, Valakari kertoo.

KuPS:n seuraava ottelu on edessä ensi torstaina Moldovassa, kun joukkue pelaa Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen toisen osaottelun FC Milsamia vastaan. Valakarin mukaan viimeiset kaksi päivää joukkueessa ei olla mietitty tulevaa europeliä lainkaan, vaan fokus oli täysin HIFK-ottelussa.

– Emme ole miettineet torstai-illan jälkeen hetkeäkään tulevaa europeliä, vaan kaikki työ viime päivien aikana tehtiin HIFK:ta varten. Valitsimme parhaat pelaajat juuri tätä peliä silmällä pitäen. Nyt on tärkeää palautua mahdollisimman hyvin, sillä edessä on haastava vierasottelu. Me olemme kuitenkin laadukas joukkue ja vaikka emme saaneetkaan avausottelusta Milsamia vastaan voittoa, olen luottavainen siihen, että saamme revittyä hyvän tuloksen Moldovassa.

Pahassa talouskurimuksessa oleva HIFK jatkaa Veikkausliigassa siis jumbosijalla. HIFK on viisi pistettä toiseksi viimeisenä olevaa FC Lahtea perässä.

Sunnuntaina FC Lahti hävisi SJK:lle maalein 1-3. Kehnon alkukauden pelannut SJK on noussut sarjataulukossa seitsemänneksi, mutta mestaruushaaveensa joukkue voi unohtaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmarit ei menestynyt – yleisöä kiinnosti

Kommentoi Facebookissa