Venäjältä koiran tuonut nainen sai sakot – rabiesrokotus puuttui

Teko oli omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen hengelle ja terveydelle taikka vakavaa vaaraa eläinten terveydelle, oikeus toteaa päätöksessään. (Kuvituskuva Fotolia)

Nainen ilmoitti hankkineensa koiran kahdelta eri paikkakunnalta ja koiralle oli merkitty kaksi eri syntymäaikaa.

ELÄINSUOJELU Hieman alle 40-vuotias tamperelaisnainen on saanut käräjäoikeudessa sakkorangaistuksen, koska hän toi määräysten vastaisesti koiran Venäjältä Suomeen. Rangaistus tuli myös lievästä eläinsuojelurikoksesta.

Tarkastusviranomaisissa epäilyksiä herätti muun muassa se, että nainen ilmoitti hankkineensa koiran kahdelta eri paikkakunnalta ja papereissa koiralle oli merkitty kaksi eri syntymäaikaa. Käräjäoikeuden mukaan nainen antoi väärää tietoa koiran alkuperästä.

Papereiden mukaan koiralta puuttui voimassa oleva rabiesrokotus. Käräjien mukaan nainen toimi törkeän huolimattomasti tuotuaan koiran määräysten vastaisesti Venäjältä Suomeen. Teko oli omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen hengelle ja terveydelle taikka vakavaa vaaraa eläinten terveydelle, oikeus toteaa päätöksessään.

Rangaistus tuli myös lievästä eläinsuojelurikoksesta. Ylivilkkauden takia nainen oli pitänyt koiraa häkissä. Käräjäoikeuden mielestä häkin olisi pitänyt olla koiran koko huomioon ottaen 3,5 neliömetrin suuruinen. Häkki oli kuitenkin vain 1,5 neliön kokoinen.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen eläintaudin leviämisvaaran aiheuttamisesta ja lievästä eläinsuojelurikoksesta 30:een kuuden euron päiväsakkoon, eli maksettavaa tuli 180 euroa. Lisäksi nainen määrättiin maksamaan 40 euron rikosuhrimaksu.

Lue myös: Nainen toi koiran Venäjältä ja sai syytteen – voimassa oleva vesikauhurokotus puuttui lemmikiltä

Kommentoi Facebookissa