Vierastyöläisillä todettu koronatartuntaryppäitä – osa joutunut sairaala- tai tehohoitoon

Töihin saapuneet vierastyöläiset asuvat usein yhteismajoituksissa ja kulkevat yhteiskuljetuksilla.

Töihin saapuneet vierastyöläiset asuvat usein yhteismajoituksissa ja kulkevat yhteiskuljetuksilla. (Kuvituskuva Fotolia)

THL toteaa, että tartuntojen estäminen vaatii tehokasta testausta.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoittaa, että useammalla paikkakunnalla on todettu koronatartuntoja hiljattain Suomeen saapuneilla vierastyöläisillä. Osa tartunnan saaneista on joutunut sairaala- tai tehohoitoon.

Töihin saapuneet vierastyöläiset asuvat usein yhteismajoituksissa ja kulkevat yhteiskuljetuksilla, mikä tekee tartuntaketjujen katkaisusta sekä sopivien eristys- ja karanteenitilojen järjestämisestä vaikeaa.

THL muistuttaa, että työntekijöiden työturvallisuudesta huolehtiminen on aina työnantajan vastuulla. Turvallisten työolojen varmistamisen lisäksi työnantajien kannattaa kannustaa työntekijöitään ottamaan koronarokote sekä käymään testeissä vähäisistäkin oireista. Suomeen töihin saapuvat henkilöt voivat saada koronarokotteen työskentelykunnassaan.

Tartuntaryppäät saadaan parhaiten hallintaan tehokkaalla testauksella työpaikoilla. Hyviä kokemuksia on saatu työnantajien järjestämästä ja paikallisten viranomaisten tukemasta testauksesta sekä säännöllisistä seulonnoista antigeeni- tai pcr-testeillä.

Tartuntojen aikaisen havaitsemisen lisäksi on tärkeää, että koronatartunnan saaneet auttavat viranomaisia selvitystyössä ja antavat tarkat tiedot kontakteistaan muihin ihmisiin. Tartuntatautilääkärin määräämä karanteeni tai eristys ovat lakiin pohjautuvia päätöksiä, joita tulee noudattaa.

Lue myös: Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset ovat päättyneet – rokotuskattavuuden nousu helpotti tilannetta

Kommentoi Facebookissa