Vihreät kierrättää ministereitään – Maria Ohisalo palaa vanhempainvapaan jälkeen ympäristöministeriksi

Uudeksi ministeriksi Maria Ohisalon perhevapaan ajaksi nousee Emma Kari.

Uudeksi ministeriksi Maria Ohisalon perhevapaan ajaksi nousee Emma Kari. (Kuva Anna Autio)

Krista Mikkonen siirtyy sisäministeriksi ja Emma Kari ympäristö- ja ilmastoministeriksi.

HALLITUS Vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä ovat päättäneet yhteiskokouksessaan puolueen puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon vanhempainvapaan sijaisjärjestelyistä vihreässä ministeriryhmässä.

Jo aikaisemmin vihreät valitsi kansanedustaja Iiris Suomelan toimimaan Ohisalon sijaisena puolueen puheenjohtajana. Ohisalo palaa vanhempainvapaansa jälkeen hoitamaan ympäristö- ja ilmastoministerin tehtävää.

Tulevaksi sisäministeriksi valittiin nykyinen ympäristöministeri Krista Mikkonen, ympäristö- ja ilmastoministeriksi Ohisalon vanhempainvapaan ajaksi kansanedustaja Emma Kari.

– Vihreillä ministereillä on tärkeä tehtävä varmistaa, että Suomi tekee oman osansa ilmastokriisin torjunnasta, torjuu luontokatoa, tekee koulutuksen kunnianpalautusta ja rakentaa sellaista Suomea, jossa jokainen on osallinen, Ohisalo toteaa.

Hän toteaa, että ilmastopolitiikan osalta hallituskauden loppu on edelleen keskeinen, sillä on varmistettava, että hiilineutraaliustavoitteen kannalta tarvittavat päätökset myös toimeenpannaan.

– Siirtyessäni puolueen puheenjohtajana ympäristö- ja ilmastoministeriksi voin antaa tehtävälle vielä aiempaa suuremman painoarvon ja tuoda teemat myös vielä aiempaa suoremmin myös hallitusviisikon neuvotteluihin, Ohisalo korostaa.

Krista Mikkonen nostaa tulevana sisäministerinä yhdeksi keskeiseksi tavoitteekseen sen, että maahanmuuton sujuvat prosessit saadaan kuntoon ja turvapaikkapolitiikka inhimilliseksi.

Tuleva ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari on aiemmin toiminut vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Kari toimii myös Ohisalon sijaisena hallituksessa viisikon jäsenenä.

– Vaikka hallitus on jo sopinut seuraavien askelien ilmastopaketista ja tehnyt historiallisen suuria satsauksia luonnonsuojelutoimiin, on edelleen varmistettava, että riittävät ilmastotoimet todella toteutuvat ja että hallituksen muukin politiikka torjuu luontokatoa, Kari toteaa.

Ulkoministerin tehtävässä vihreistä ministereistä jatkaa Pekka Haavisto.

Lue myös: Suomi käyttää suhteellisesti Euroopan eniten rahaa vihreään siirtymään – rahojen saamisessa Suomi on häntäpäässä

Kommentoi Facebookissa