Viidakkoveitsimies yritti terrori-iskua Louvren museoon Pariisissa

Poliisi evakuoi Louvren museossa olleet kansainväliset matkailijat terrori-iskun johdosta.

Poliisi evakuoi Louvren museossa olleet kansainväliset matkailijat terrori-iskun johdosta. (Kuva AOP)

Sotilaat haavoittivat hyökkääjää ampumalla ja ottivat miehen kiinni sisäänkäynnin edustalla.

TERRORISMI Pariisin keskustassa on tapahtunut Ranskan sisäministeriön mukaan vakava terrori-iskun yritys. Kansainväliset uutistoimistot kertovat, kuinka viidakkoveitsi machetella aseistautunut henkilö oli lähestynyt poliiseja ja sotilaita, jotka vartioivat Louvren taidemuseon sisäänkäyntiä.

Aseistettu hyökkääjä käyttäytyi aggressiivisesti ja uhkaavasti, jolloin sotilaat ampuivat viisi laukausta puolustaakseen itseään. Uutistoimistojen mukaan yksi sotilas haavoittui lievästi päähän.

Hyökkääjä haavoittui vatsaan ja oli elossa, kun pelastushenkilökunta otti hänet haltuunsa. Iskun tehneellä oli mukana kaksi kantamusta, mutta niistä ei löytynyt räjähteitä.

– Kunnioitamme poliisin ja sotilaiden ammattitaitoista toimintaa, kommentoi Ranskan sisäministeriön tiedottaja Pierre-Henry Brandet.

Museossa olleet noin 250 ihmistä kuljetettiin ulos pienissä ryhmissä. Alue on turvattu ja museo suljettu toistaiseksi. Hyökkäys tapahtui museon vieressä olevan maanalaisen Carrousel du Louvre -ostoskeskuksen tuntumassa.

– Uskon, että kyseessä on yksittäisen henkilön tekemä hyökkäys, jonka tarkoitus oli aiheuttaa vahinkoa, poliisipäällikkö Michel Cadot kommentoi.

Ranskan pääministeri Bernard Cazeneuve puolestaan totesi lausunnossaan hyökkäyksen olevan terrori-iskun luonteinen. Silminnäkijöiden mukaan veitsimies olisi huutanut ”Allahu akbar” hyökkäyksensä aikana. Islamistiset terroristit käyttävät yleisesti kyseistä huutoa.

EDIT: Hyökkääjän tarkka henkilöllisyys ei ollut aluksi tiedossa, mutta myöhemmin hänen selvitettiin olevan kuukautta aikaisemmin Dubaista turistiviisumilla saapunut 29-vuotias egyptiläinen Abdallah El-Hamahmy.

Lähistöltä pidätettiin myös toinen henkilö, mutta hänellä ei ollut yhteyksiä hyökkääjään.

Kommentoi Facebookissa