Voittoisa päätös kiertueelle – Lauri Markkaselle kauden ennätyspisteet

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia (Kuva: AOP)

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen heitti 21 pistettä seuransa Cleveland Cavaliersin voitossa. Se oli Markkaselle paras pistesaldo uudessa joukkueessaan toistaiseksi.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers palasi voittokantaan NBA:ssa maanantaina. Viiden ottelun mittaisen vieraskiertueensa päättänyt Cleveland kukisti Charlotte Hornetsin tasaisessa taistossa koriluvuin 113-110.

Paljon vastuuta Markkanen pelasi 35 minuuttia. Hän heitti 21 pistettä, joka oli hänen kauden paras saldonsa toistaiseksi.

Markkaselle tilastoitiin myös kahdeksan levypalloa. Hänelle merkittiin kolme blokkia, kaksi riistoa ja kaksi menetystä.

Markkasella on ollut kauden avauskierroksilla kuitenkin ongelmia kaukoheittojensa kanssa. Hornets-ottelussakaan kaukoheitot eivät oikein uponneet.

Markkanen sai kahdeksasta kolmosyrityksestään kaksi sisään. Kaikki pelitilanneheitot merkittiin hänelle 7/19. Vapaaheitostaan Markkanen upotti viisi.

Cleveland meni Markkasen korilla jo 101-84 -johtoon seitsemän minuuttia ennen loppua. Charlotte yltyi vielä kiriin, mutta ei päässyt kahta pistettä lähemmäksi.

Clevelandille kyseessä oli viiden ottelun mittaisen vieraspelireissun päätösottelu. Viidestä ottelustaan Cavs voitti kolme.

– Tiesimme, että vieraspelireissu tulee olemaan vaikea, mutta pyrimme olemaan hetkessä kiinni. Mielestäni meidän olisi pitänyt voittaa yksi peli enemmän, mutta 3-2 on silti aika hyvä, Markkanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Clevelandin sentteri Jarrett Allen merkkautti Hornets-ottelussa 24 pistettä ja 16 levypalloa. Huippulupaus Evan Mobleyn vastaavat lukemat olivat 15 ja 10.

Cavaliersin miehistöstä puuttui veteraanitähti Kevin Love. Cleveland ei arvioinut tiedotteessaan Loven sairausloman pituutta.

Clevelandin saldo kahdeksasta kauden ottelustaan on nyt neljä voittoa ja neljä tappiota. Joukkue on itäisessä konferenssissa kymmenentenä. Viime vuodet varjojen mailla kulkenut Markkasen ex-seura Chicago Bulls on yllättäen kärjessä.

Cavaliers palaa parketille keskiviikkona. Silloin Markkanen ja kumppanit isännöivät Portland Trail Blazersia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasen heitto kulkee jo paremmin – LeBron Jamesin joukkue liian hyvä

Kommentoi Facebookissa