Volvo haastaa Audin ja BMW:n sporttiversiot sähkön avulla – uuden S60:n mallisto kruunataan Polestar Engineered -tehohybridillä

Ensimmäisenä Polestarin paketista pääsee nauttimaan pikapuoliin esiteltävä kolmannen sukupolven S60.

Ensimmäisenä Polestarin paketista pääsee nauttimaan pikapuoliin esiteltävä kolmannen sukupolven S60. (Kuva Volvo)

Paketin voi tilata autoonsa perinteiseen tapaan Volvo-kaupasta, ja lisäksi sitä tarjotaan kuukausimaksukonseptilla.

AUTOT Polestar oli alun perin ruotsalainen virityspaja, joka tuunasi Volvoja ja rakensi myös kilpa-autoja. Työn jälki oli sen verran vakuuttavaa, että Polestarista tuli ensin Volvon virallinen tehdasvirittäjä, ja lopulta ruotsalaismerkki hankki sen kokonaan itselleen. Pian tämän jälkeen myös strategiaa vaihdettiin. Polestarista tehtiin nimittäin oma merkkinsä, joka keskittyy jatkossa pelkästään sähköautoihin ja hybrideihin.

Polestarin ensimmäinen oma malli nimettiin lyhyesti ja ytimekkäästi 1:ksi, ja se tuotiin julkisuuden valokeilaan maaliskuisessa Geneven autonäyttelyssä. Kaunislinjainen hybridi-coupé sai todella hyvän vastaanoton, ja Polestarin seuraava luomus liikkuu jo täysin sähkön voimin. Tavallisten Volvojen virittämistäkään ei kuitenkaan unohdeta. Niihin aletaan tarjota Polestar Engineered -nimisiä sporttipaketteja, joiden avulla on tarkoitus haastaa muun muassa Audin S-mallit ja BMW:n M Performance -autot.

Tupla-ahdetulla kaksilitraisella bensanelosella ja sähkömoottorilla varustetussa T8:ssa on jo vakiona 390 hevosvoimaa.
Tupla-ahdetulla kaksilitraisella bensanelosella ja sähkömoottorilla varustetussa T8:ssa on jo vakiona 390 hevosvoimaa. (Kuva Volvo)

Ensimmäisenä Polestarin paketista pääsee nauttimaan pikapuoliin esiteltävä kolmannen sukupolven S60, ja sen jälkeen vuorossa ovat auton farmariversio V60 sekä samalta pohjalta tehty XC60-katumaasturi. Vaikka uutta S60:ta ei ole vielä edes lanseerattu, Volvo kertoi jo nyt tärkeimmät tiedot malliston huipulle asettuvan Polestar Engineered -paketin sisällöstä.

Se tehdään T8 Twin Engine -hybridimallin pohjalta. Tupla-ahdetulla kaksilitraisella bensanelosella ja sähkömoottorilla varustetussa T8:ssa on jo vakiona 390 hevosvoimaa, mutta voimaa ei ole koskaan liikaa. Niinpä Polestar houkuttelee hybridistä peräti 415 heppaa, ja maksimivääntö kasvaa 30 newtonmetrillä 670 newtonin lukemaan. Lisäteho houkutellaan esiin uuden moottorinohjaussoftan avulla, mutta muutokset eivät jää tähän.

Jarrujenkin kokoa kasvatetaan vastaamaan kohentuneita menohaluja. Isot monoblock-satulat ovat Brembon käsialaa, ja jarrulevyt ovat uritetut. Iskunvaimentimet ovat puolestaan peräisin ruotsalaiselta Öhlinsiltä. Sähköisesti säädettävät vaimentimet on lainattu Polestar 1 -hybridisportista, ja ne on maalattu kullanvärisiksi Brembon jarrusatuloiden tavoin. Jarrut komeilevat uusien vanteiden takana, joiden pitäisi olla vakiokiekkoja kevyemmät. Tekniikkapuolen muutokset viimeistellään automaattivaihteiston uudelleenohjelmoinnilla ja konehuoneen poikkituella, joka jäykistää koria.

Polestar Engineered -paketin pitäisi lisäksi parantaa taloudellisuutta.
Polestar Engineered -paketin pitäisi lisäksi parantaa taloudellisuutta. (Kuva Volvo)

Polestarin virittämän S60:n suoritusarvoja ei ole vielä kerrottu, mutta auton pitäisi kiihtyä nollasta sataan nelosella alkavalla lukemalla. Suorituskyky on siis hyvin lähellä esimerkiksi Audi S4:ää tai BMW 340i:tä, jotka kuuluvat Volvon pahimpiin kilpakumppaneihin. Polestar Engineered -paketin pitäisi lisäksi parantaa taloudellisuutta, koska auto jaksaa edetä kasvaneen väännön ansiosta isommilla vaihteilla.

Ulkoisesti Polestar pysyy varsin huomaamattomana, koska sporttimallin statuksesta kertovat vanteiden lisäksi ainoastaan tummalla kromilla viimeistellyt isommat pakoputkenpäät ja hillityt merkit. Sisätiloja koristavat puolestaan kullanväriset turvavyöt, ja mustien sporttipenkkien reunoissa kulkevat vaaleanharmaat tikkaukset.

Polestar Engineered -paketin voi tilata autoonsa perinteiseen tapaan Volvo-kaupasta, ja lisäksi sitä tarjotaan Care by Volvo -kuukausimaksukonseptilla.

Lue myös: Volvon sähköautobrändin tarjonta laajenee – Polestar 2 ja 3 haastavat Teslan mallit

Kommentoi Facebookissa