VR peruu kaukoliikenteen junavuorot turvallisuussyistä – pyörissä ratavaurion aiheuttamia lovia

Lähiliikenteen vuorot ajetaan normaalisti, tavaraliikenne pystyy kulkemaan alemmilla nopeuksilla. (Kuvituskuva VR Group)

Lakkopäivä on merkittävästi hidastanut tilanteen selvittämistä.

RAIDELIIKENNE VR:n peruu turvallisuussyistä kaukoliikenteen junavuorot tiistaina 13.2. ratavaurioiden vuoksi. Ratavauriot huomattiin maanantaina 12.2. ja niitä paikannetaan parhaillaan yhdessä Väyläviraston kanssa.

HSL:n (A, E, I, K, L, P, U ja Y-junat) ja VR:n Lähiliikenteen (R, G, Z, O, M, H, T ja D-junat) vuorot ajetaan normaalisti. Ongelma on pystytty rajaamaan tämän alueen ja kyseisellä alueella käytetyn junakaluston ulkopuolelle.

Sekä VR:n että muiden omistamien junakalustojen pyörissä havaittiin ratavaurion aiheuttamia lovia. Rataverkon ja VR:n kaluston tarkistus aloitettiin välittömästi, mutta maanantain lakkopäivä on merkittävästi hidastanut tilanteen selvittämistä. Tavaraliikenne pystyy kulkemaan alemmilla nopeuksilla.

– Pahoittelemme tästä kaukoliikenteen vuorojen peruutuksista matkustajille aiheutuvaa haittaa – tämä päätös on tehty turvallisuussyistä. Teemme taukoamatta töitä yhdessä Väyläviraston kanssa, jotta vika saadaan paikannettua ja liikenne turvallisesti käyntiin mahdollisimman pikaisesti, sanoo Piia Tyynilä, kaukoliikennejohtaja.

Väylävirasto suunnitteli maanantaiyölle kattavasti radan tarkastuksia, jotta turvallinen liikenne saadaan varmistettua.

– Junakalustossa havaittujen vikojen johdosta Väylävirasto on lisännyt tarkastuksia, jotta vauriokohdat paikannetaan mahdollisimman nopeasti, sanoo ratojen kunnossapito-osaston johtaja Jukka P. Valjakka.

Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin kyseessä olevalle ajalle ostetuista junalipuista.

Lue myös: Poliittiset lakot keskeyttävät työt ydinvoimaloissa – ”Vastuutonta rulettia sähkön riittävyydellä ja hinnalla”

Kommentoi Facebookissa