VTV aloittaa Tytti Yli-Viikarin irtisanomismenettelyn – ”Erityisen painava syy”

Tytti Yli-Viikari on kiistänyt syyllistyneensä tapauksessa rikokseen.

Tytti Yli-Viikari on kiistänyt syyllistyneensä tapauksessa rikokseen. (Kuva VTV)

Entistä pääjohtajaa Tytti Yli-Viikaria kuullaan ennen asian ratkaisemista.

TARKASTUSVIRASTO Valtiontalouden tarkastusvirasto on ryhtynyt toimenpiteisiin Tytti Yli-Viikarin irtisanomiseksi ylijohtajan virasta. Yli-Viikari on pidätettynä virantoimituksesta ja virasto valmistelee päätöstä virantoimituksesta pidättämisen jatkamisesta.

Helsingin käräjäoikeus antoi 28.1.2022 tuomion asiassa, jossa vastaajina olivat Valtiontalouden tarkastusviraston entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari sekä johtaja Mikko Koiranen.

Käräjäoikeus tuomitsi Yli-Viikarin 80 päiväsakkoon. Koska henkilöä ei tuomittu vankeusrangaistukseen, hänen viraltapanonsa edellytykset eivät täyttyneet. Syyttäjä oli vaatinut Yli-Viikarille vähintään kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta.

Tarkastusvirasto kuitenkin katsoo, että Tytti Yli-Viikarin irtisanomiseen on eduskunnan virkamieslaissa tarkoitettu erityisen painava syy ja aloittaa siksi menettelyn hänen irtisanomisekseen ylijohtajan virasta. Yli-Viikaria kuullaan ennen asian ratkaisemista.

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyyttä käräjäoikeuden ratkaisuun. Myös Yli-Viikari ja VTV ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä. Koska käräjäoikeuden ratkaisu ei ole lainvoimainen ja rikosasian käsittely on yhä vireillä, tarkastusvirasto on ryhtynyt toimenpiteisiin Yli-Viikarin ja Koirasen virantoimituksesta pidättämisen jatkamiseksi.

Kun asianosaisia on kuultu, VTV tekee ratkaisunsa siitä, täyttyvätkö Yli-Viikarin irtisanomisen ja molempien virantoimituksesta pidättämisen edellytykset.

Lue myös: Tytti Yli-Viikarille sakkoja virkarikoksista ja kavalluksesta – ”Viraltapanon edellytykset eivät täyttyneet”

Kommentoi Facebookissa