Vuoden ITE-taiteilija valittiin ensimmäistä kertaa – Paula Huhtanen levittää iloismia

Paula Huhtanen on Vuoden ITE-taiteilija 2020.

Paula Huhtanen on Vuoden ITE-taiteilija 2020. (Kuva MSL)

Paula Huhtasen sanoma purkautuu värikkäinä maalauksina ja kollaaseina.

ITE-TAIDE Maaseudun Sivistysliitto on nimennyt ensimmäistä kertaa Vuoden ITE-taiteilijan. Valinta kohdistui Paula Huhtaseen. Paula Huhtanen on lappilaislähtöinen, pirkanmaalaistunut ITE-taiteilija Sarkolan kylästä Nokialta.

Taiteessaan Huhtanen julistaa iloismia, joka purkautuu värikkäinä maalauksina ja kollaaseina. Taideilmaisu löytää paikkansa myös uniikeissa esineissä ja asusteissa. ”Älä luovuta – käytä luovuutta”, on hänen mottonsa.

Vuoden ITE-taiteilijana Huhtanen esiintyi jo Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla ja sai yleisöltä uteliaan ja kiinnostuneen vastaanoton. Moni vertasi Huhtasen ilmaisutyyliä alkuperäiskansojen taiteeseen.

Paula Huhtasen teokset saapuvat MSL-toimistoon.
Paula Huhtasen teokset saapuvat MSL-toimistoon. (Kuva Raija Kallioinen)

Seuraava kohokohta on Helsingissä Tavastia-klubilla 9.1.2020 järjestettävä Etnogaala, Yle Areenan televisioima nykykansanmusiikin ja -tanssin tapahtuma, jossa Huhtanen teoksineen on mukana. Elokuussa vuoden ITE-taiteilijaa odottaa kutsu Ilomantsiin Karhufestivaaleille.

Maaseudun Sivistysliitto esittelee merkkivuonna Paula Huhtasen teoksia toimitiloissaan ja on lunastanut käyttöönsä Taideplaneetat-uniikkikorujen sarjan. Huhtasen teoksia kuuluu MSL:n omistamaan ITE-taiteen kokoelmaan.  Hän on myös mukana ITE-taiteen juhlavuonna 2020 levitettävässä Arjen luovuus -ideakorttien sarjassa yhtenä luovuusvirikkeitä antavana ITE-taiteilijana.

Lue myös: Alpon Savanni saa joka vuosi bussilasteittain vieraita – Santeri Alkio -mitali ITE-taiteilijalle

Kommentoi Facebookissa