VW paljasti ensimmäiset kuvat ja tiedot sähköautostaan – uuden I.D:n toimintasäde on jopa 550 kilometriä

Uutuudesta otetaan ennakkotilauksia jo ensi keväänä, ja ensimmäisten asiakkaiden pitäisi päästä upouuden sähkövolkkarinsa puikkoihin alkuvuodesta 2020.

Uutuudesta otetaan ennakkotilauksia jo ensi keväänä, ja ensimmäisten asiakkaiden pitäisi päästä upouuden sähkövolkkarinsa puikkoihin alkuvuodesta 2020. (Kuva Volkswagen)

Todennäköisesti Neo-nimen saava auto korvaa nykyisen Golfin sähköversion

AUTOT Koko Volkswagen-konserni on kertonut panostavansa päästöskandaalin vanavedessä todella voimakkaasti sähköautoihin. VW:n tulevista sähkömalleista on jo annettu esimakua usean konseptin avulla, ja uutuuksien alabrändikin on selvillä. Täyssähköiset Volkkarit myydään jatkossa I.D.-nimellä, ja sarjan ensimmäisen auton mallimerkinnäksi tulee todennäköisesti Neo.

Tämä auto korvaa nykyisen Golfin sähköversion, eli kompaktiluokan kestosuosikkia saa jatkossa vain polttomoottorilla tai pistokehybridinä. Golf tehdään tulevaisuudessakin etuvetopohjaiselle MQB-perusrakenteelle, mutta sähköautot saavat alleen upouuden MEB-pohjalevyn. Se on suunniteltu pelkästään täyssähkökäyttöä varten, ja moottori on takana vanhan Kuplan tyyliin. Tämä tuo mukanaan tehokkaan tilankäytön ja myös etuvetoautoja pienemmän kääntösäteen.

I.D. Neon tuotantoversiosta ei ole vuotanut julkisuuteen vielä minkäänlaista kuvamateriaalia, vaikka auton valmistus alkaa jo ensi  vuoden marraskuussa. Nyt VW päätti itse raottaa salaisuuden verhoa, kun se julkaisi uutuuden ensimmäiset viralliset kuvat. Ne on otettu Etelä-Afrikassa, jossa VW-konserni tekee parhaillaan kuuman ilmaston testejä usealle ensi vuonna lanseerattavalle uutuusmallille.

I.D. Neosta pitää kuulemma maksaa saman verran kuin nykyisestä diesel-Golfista.
I.D. Neosta pitää kuulemma maksaa saman verran kuin nykyisestä diesel-Golfista. (Kuva Volkswagen)

Upouusi I.D. on kuvissa vielä naamioteipin peitossa, mutta perusmuodot paistavat silti läpi. Auton linjat ovat pysyneet melko uskollisina pari vuotta sitten esitellylle konseptille, mutta esimerkiksi nokasta on tullut tutkielmaa massiivisempi jalankulkijaturvallisuuden vuoksi. VW:n johtokuntaan kuuluva Jürgen Stackmann paljasti kuvien lisäksi myös ensimmäisiä tietoja autosta Twitter-tilillään. Tärkein niistä lienee toimintasäde, joka on kuulemma jopa 550 kilometriä uuden WLTP-normin mukaan mitattuna.

Tämä koskee kuitenkin ilmeisesti vain I.D. Neon huippuversiota. Perusmalli saanee pienemmän akkupaketin, jonka pitäisi mahdollistaa noin 330 kilometrin toimintamatka. VW on jo vahvistanut, että akut ovat nestejäähdytettyjä, ja niiden kapasiteetti ulottuu 48 kilowattitunnista 111 kWh:n arvoon. Uutuutta pitäisi pystyä pikalataamaan jopa 125 kW:n teholla, jolloin akut täyttyisivät 80-prosenttisesti vain puolessa tunnissa. Kotikäyttöön Volkswagen tarjoaa 11 kilowatin latausmahdollisuuden.

Auton hinnastakin on jo saatu ensimmäisiä virallisia tietoja. I.D. Neosta pitää kuulemma maksaa saman verran kuin nykyisestä diesel-Golfista. Se on kuitenkin vielä auki, mitä dieselversiota tämän laskelman pohjana on käytetty. Tehojen puolesta sopiva verrokki voisi löytyä hinnaston yläpäästä, koska I.D. Neossa pitäisi olla noin 170 hevosvoimaa.

Stackmann kertoi myös, että I.D:n tilausjärjestelmää yksinkertaistetaan nykyisiin Volkkareihin verrattuna. Asiakas pääsee valitsemaan muun muassa Teslan tyyliin eri toimintasäteitä ja varustepaketteja yksittäisten varusteiden ruksimisen sijasta. Uutuudesta otetaan ennakkotilauksia jo ensi keväänä, ja ensimmäisten asiakkaiden pitäisi päästä upouuden sähkövolkkarinsa puikkoihin alkuvuodesta 2020.

Lue myös: Volkswagen lähettää ikoninsa eläkkeelle – Beetlen Final Edition -malli tekee kunniaa klassiselle Kuplalle

Kommentoi Facebookissa