Yhteysalus ajoi kiville Ahvenanmaalla – matkustajat evakuoitiin partioveneillä

Aluksella havaittiin hyvin pieni hydrauliöljyn vuoto, jota torjuttiin ja rajoitettiin pelastuslaitoksen toimin.

Aluksella havaittiin hyvin pieni hydrauliöljyn vuoto, jota torjuttiin ja rajoitettiin pelastuslaitoksen toimin. (Kuva Raja)

Aluksella oli tapahtumahetkellä 24 matkustajaa, heillä ei ollut missään vaiheessa hätää.

MERIPELASTUS Meripelastuskeskus Turku sai perjantaiaamuna noin klo 07.45 tietoonsa, että Ahvenanmaan maakuntahallituksen yhteysalus Skarven oli ajanut kiville Föglön ja Degerbyn välisellä merialueella Ahvenanmaalla.

Alus oli alkutietojen mukaan tukevasti kivillä ja vuotoja ei ollut. Aluksella oli tapahtumahetkellä 24 matkustajaa sekä 7 miehistön jäsentä. Skarven oli matkalla Svinöstä Degerbyhyn, kun se jostain syystä harhautui reitiltään ja törmäsi väylän reunamerkkiin.

Tehtävälle hälytettiin Vartiolaiva Tursas, Maarianhaminan sekä Kökarin merivartioasemien partiot sekä ÅSRS Rescue Krickan. Lisäksi meripelastushelikopteri Super Puma hälytettiin kenttävalmiuteen. Tieto tapahtuneesta välitettiin myös Ahvenanmaan maakuntahallitukselle sekä pelastuslaitokselle, joka vastaa öljyntorjunnasta Ahvenanmaalla.

Matkustajat evakuoitiin Degerbyhyn ja Långnäsiin partioveneillä. Matkustajilla ei ollut missään vaiheessa hätää. Aluksen pohja tarkastettiin sukeltajien toimesta ja pohjasta löytyi lieviä vaurioita. Vauriot eivät alustavien tietojen mukaan vaikuttaneet aluksen vakavuuteen.

Merenkuluntarkastajan ja aluksen kipparin päätöksellä alus hinataan Svinöseen. ÅSRS alukset Svante G ja RS Björkskär avustavat hinauksessa. Syyt onnettomuuteen eivät ole toistaiseksi tiedossa ja tapauksesta on aloitettu tutkinta.

Lue myös: Kolme pilkkijää hädässä heikoilla jäillä – meripelastushelikopteri vinssasi miehet turvaan

Kommentoi Facebookissa