Auto kulki ojan pohjaa yli sata metriä ja törmäsi siltarumpuun – kuljettajana ollut mies menehtyi

Poliisi selvittää onnettomuuteen johtaneita syitä.

Poliisi selvittää onnettomuuteen johtaneita syitä. (Kuva AOP)

Mänttä-Vilppulassa tapahtui aamuyöllä kuolemaan johtanut tieliikenneonnettomuus.

ONNETTOMUUS Mänttä-Vilppulassa tapahtui kuolemaan johtanut tieliikenneonnettomuus 24.6.2021 Riihikankaantien ja Seiväsniementien kohdalla. Poliisi sai hätäkeskukselta kyseisen tehtävän kello 05.36 aikaan.

Tapahtumapaikalla selvisi, että henkilöauto oli ajautunut ulos tieltä ja törmännyt siltarumpuun. Jäljistä päätellen ajoneuvo oli tulossa Vilppulan suunnasta Riihikankaantietä kohti tietä 58. Kinnaskosken sahan jälkeen, vasemmalle kaartuvassa mutkassa, ajoneuvo oli suistunut kulkusuunnassaan oikealle ojaan.

Alustavien tietojen mukaan ojan pohjalla oli ajoneuvon jättämää jälkeä yli 100 metriä. Seiväsniementien kohdalla ajoneuvo törmäsi betoniseen siltarumpuun ja törmäyksen voimasta pyörähti lopuksi pyörilleen. Ajoneuvo vaurioitui kauttaaltaan törmäyksen johdosta ja paikalla voitiin todeta sillä olleen tilanteeseen nähden liikaa nopeutta.

Onnettomuudessa menehtyi kuljettajana ollut mies. Ajoneuvossa ei ollut muita kuin kuljettaja. Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyn selvittämisenä.

Jatkotutkimuksissa selvitetään muun muassa sitä, onko kuljettajalla ollut alkoholia tai muuta päihdyttävää ainetta veressä, joka olisi ollut osasyynä onnettomuudelle. Mikäli alkoholi tai muuta päihdyttävää ainetta todetaan, niin yhdeksi tutkintanimikkeeksi tulee myös rattijuopumus.

Lue myös: Nuoren 17-vuotiaan hengen vieneen kuolonkolarin tutkinnasta lisätietoa – taustalla ylinopeus ja alkoholi

Kommentoi Facebookissa