Citroën ja Peugeot tuovat Suomeen ensimmäiset kevytautot – voidaan muuttaa takaisin henkilöautoiksi

Kevytautot ovat tulossa mopoautojen rinnalle 1.11.2019 alkaen.

Kevytautot ovat tulossa mopoautojen rinnalle 1.11.2019 alkaen. (Kuva Auto-Bon)

Nopeusrajoitin mahdollistaa autoille enintään 60 km/h nopeuden.

KEVYTAUTOT Citroën ja Peugeot tuovat Suomen markkinoille valmiiksi esiasennetut kevytautot. Kaikki automallit ovat EuroNCAP-testattuja, turvatyynyillä, ABS-jarruilla ja ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmällä varustettuja henkilöautoja, jotka on muutettu esiasennetulla nopeusrajoittimella kevytautoiksi.

– Halusimme tuoda suomalaisille perheille turvallisen kevytauton, jolla perheen nuoret voivat huoletta kulkea harrastuksiin, jotka ovat yhä useammin kaukana kotipihasta, Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle sanoo.

Kevytautot tulevat mopoautojen rinnalle 1.11.2019 alkaen. Uudet henkilöautot voi muuttaa kevytautoksi nopeusrajoittimella, joka mahdollistaa autoille enintään 60 km/h nopeuden. Autot voidaan muuttaa takaisin henkilöautoiksi, kun kuljettaja on täysi-ikäinen ja suorittanut ajokortin. Kevytautojen kuljettamiseen vaaditaan AM-kortin suorittaminen.

– Kevytautot tarjoavat entistä turvallisemman vaihtoehdon 15–18-vuotiaiden liikkumiseen. On tärkeää, että vanhemmat panostavat myös lastensa ajo-opetukseen. Se on investointi, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen, Autokoululiiton puheenjohtaja Jukka Kiviniemi sanoo.

Pyöräliitto on kuitenkin tehnyt Euroopan komissiolle kantelun kevytautolaista, ja komissio on ottanut kantelun tutkintaansa. Pyöräliiton mielestä kevytauto ei käyttötarkoituksensa eikä teknisten ominaisuuksiensa puolesta täytä EU:n T- ja T1-luokan vaatimuksia.

Lue myös: Pyöräliitto yrittää estää nuorille sallitut kevytautot Suomessa – kantelu EU:n komissiolle

Kommentoi Facebookissa