Kivinen tie tähtiin – Marcus Grönholm nousi yllättäen maailmanmestariksi

Marcus Grönholm voitti rallin maailmanmestaruuden 2000 ja 2002.

Marcus Grönholm voitti rallin maailmanmestaruuden 2000 ja 2002. (Kuva AOP)

Marcus Grönholm koki ralliurallaan 1990-luvulla monta tuskaista vuotta. Uuden vuosituhannen koittaessa hän voitti maailmanmestaruuden.

RALLI Suomalaiset ralliautoilijat ovat saavuttaneet valtavasti kansainvälistä menestystä. Suomalaisia ralliperinteitä tarkastellessa onkin hämmästyttävä fakta, ettei suomalaisajaja ole voittanut rallin maailmanmestaruutta 18 vuoteen.

Viimeisin suomalainen rallin maailmanmestari on Marcus Grönholm. Hän voitti mestaruuden 2000 ja 2002.

Grönholmilla, lempinimeltään ”Bossella”, vauhti oli geeneissä. Hänen isänsä Ulf Grönholm oli kaksinkertainen Suomen mestari.

Ulf Grönholm sai surmansa helmikuussa 1981 törmättyään Hankirallin viimeistelyharjoituksissa aura-autoon. Isän traaginen poismeno ei kuitenkaan muuttanut pojan suhtautumista unelmaan rallin ammattilaisuudesta.

1980-luvulla Grönholm harrasti tosin pitkään motocrossia. Rallin pariin hän siirtyi 1987 loukattuaan motocrossissa polvensa.

Ensimmäisen MM-rallinsa Grönholm ajoi 1989 Jyväskylässä. Vuonna 1994 hän voitti Suomen mestaruuden, mutta sen jälkeen hänen urakehityksensä polki monen vuoden ajan paikallaan.

Huippusopimusta Grönholm ei saanut helpolla. 1990-luvulla tallipaikkoja oli MM-sarjassa tarjolla vähän ja suomalaisista huipulla ajoivat nelinkertaiset maailmanmestarit Tommi Mäkinen ja Juha Kankkunen. Rahoituksen löytäminen oli Suomesta haastavaa.

Myöhemmin Grönholm on myöntänyt, että alkoi jo itsekin epäillä mahdollisuuksiaan tehdaskuljettajan pestiin. 1990-luvulla hänellä riittikin pettymyksiä, kun useampi lupaavasti sujunut neuvottelu päättyi tuloksetta.

Monessa tärkeässä näytönpaikassa Grönholm sortui myös yliyrittämiseen, mikä tietysti pitkitti tietä huipulle. Vuoden 1998 Jyväskylän suurajojen kova vauhti nosti kuitenkin hänen osakkeitaan kuskimarkkinoilla, vaikka itse kisa päättyi hänellä keskeytykseen.

Ralleja B-ryhmän aikakaudella 1980-luvun puolivälissä hallinnut Peugeot teki 1990-luvulla paluuta sarjaan. Toyotan kalustolla yksityistiimissä yksittäisiä kisoja ajanut Grönholm olisi halunnut Toyotalle, mutta ei saanut sieltä sopimusta. Niinpä hänen oli tyydyttävä kakkosvaihtoehtoonsa Peugeotiin.

Autourheilussa ratkaisee sekin, että tekee sopimuksen oikean tahon kanssa oikeaan aikaan. Toyota vetäytyi MM-sarjasta kauden 1999 jälkeen ja Grönholm olisi jäänyt tyhjän päälle. Peugeot taas kilpaili 2000 ensimmäisen täyden kautensa MM-sarjassa ja nousi heti huipulle.

Kauteen 2000 Grönholm ei todellakaan lähtenyt suosikkina. Olikin melkoinen paukku, että hän voitti maailmanmestaruuden. Huipulle hän tuli suorastaan puskista.

Juttuvinkki: ”Mitää, Carloksen auto syttynyt palamaan?” – Tommi Mäkisen ikimuistoinen mestaruus

Peugeot 206 -auto oli tietysti todella hyvä, mutta kilpailukin oli todella tasaista. Subaru, Ford ja Mitsubishi olivat Peugeotin kanssa tasavahvoja ja Grönholmia vastaan kilpailivat maailmanmestareista Tommi Mäkinen, Carlos Sainz, Richard Burns, Juha Kankkunen ja Colin McRae. MM-sarja eli kulta-aikaansa.

Taistelu kauden 2000 maailmanmestaruudesta oli todella tiukka. Kauden päättäneessä Britannian rallissa Grönholm sijoittui toiseksi ja varmisti maailmanmestaruutensa viiden pisteen erolla kisan voittaneeseen Burnsiin.

Grönholm on muistellut, ettei itsekään varsinaisesti ajatellut, että voisi voittaa mestaruuden jo ensimmäisellä täydellä kaudellaan. Tavoitteena oli kerätä tasaisesti pisteitä, mikä onnistuikin. Loppukaudesta hän huomasi yllättäen olevansa mestaruustaistelussa mukana.

Grönholmin tarina voisi olla amerikkalaisen urheiluelokuvan kliseinen käsikirjoitus. Isän traaginen menehtyminen, useat pettymyksen vuodet ja lopulta satumainen nousu huipulle. Jos hän olisi amerikkalainen autourheilutähti, olisi elokuva todennäköisesti tehtykin.

Grönholm voitti mestaruuden Peugeotilla myös 2002. Silloin ero oli selvempi. Toiseksi jäänyt Petter Solberg hävisi hänelle 40 pisteellä.

Peugeotilla Grönholm ajoi vielä kolme kautta, mutta menestys jäi laihemmaksi. Rallin MM-sarjaan oli tullut uusi supertähti Sebastien Loeb, joka voittikin 2004-2012 yhdeksän perättäistä maailmanmestaruutta.

Peugeotin vetäydyttyä MM-sarjasta 2005 jälkeen, siirtyi Grönholm Fordille. Kausina 2006-2007 hän voitti MM-sarjassa kaksi hopeaa ja yhteensä 12 kilpailua. Loeb veti mestaruustaistossa kuitenkin pidemmän korren.

Grönholm myönsi, että lopettaminen oli vaikeaa, koska paloa kilpailuihin oli vielä. Vuoden 2007 jälkeen hän onkin ajanut kolme MM-rallia ja on kunnostautunut menestyksekkäästi myös X Games -kisoissa. Paluuta MM-sarjan tehdaskuljettajaksi hän ei kuitenkaan tehnyt, vaikka huhuja riitti.

Viime talvena Helsingin Sanomien haastattelussa Grönholm arvioi olleensa huipulla hyvään aikaan. Colin McRae tienasi Ford-sopimuksestaan 1998 lähtien peräti kolme miljoonaa euroa kaudessa, mikä nosti MM-sarjan huippukuskien palkkoja merkittävästi.

Seuraavalla vuosikymmenen lopulla koitti finanssikriisi ja yleinen palkkataso laski. Loeb tienasi Citroenilla vielä miljoonia, mutta muiden tienestit jäivät huomattavasti pienemmiksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Juha Kankkunen on ainoa Suomen vuoden urheilijaksi valittu rallikuski

Kommentoi Facebookissa