Englanti murskasi Ukrainan – ”Fantastinen suoritus kaikilta”

Englanti murjoi EM-välieräottelussa Ukrainan 4-0 (Kuva: Chris Ricco / UEFA)

Englanti murjoi EM-välieräottelussa Ukrainan 4-0. (Kuva Chris Ricco/ UEFA)

Englanti murjoi Ukrainan jalkapallon EM-kisojen puolivälieräottelussa maalein 4-0. Välieräottelussa Englanti kohtaa Tanskan.

JALKAPALLO Englanti murjoi jalkapallon EM-välieräottelussa Ukrainan maalein 4-0. Ottelun tähdeksi valittiin kaksi maalia tehnyt Harry Kane, joka kuvaili joukkueensa esitystä mahtavaksi.

– Fantastinen suoritus kaikilta. Saimme peliin täydellisen alun. Sitten Ukraina tuotti meille vähän vaikeuksia. Toiselle puoliajalle tulimme tulessa ja tapoimme pelin. Emme voineet pyytää parempaa iltaa, Kane sanoi.

Turnauksensa tehottomasti aloittanut Kane teki Englannin avausmaalin ja kolmannen maalin. Hattutemppu oli pienestä kiinni

– Joskus pallo menee, minne haluat sen menevän, ja joskus vain ei. Sain melkein hattutempun, mutta Jordan Henderson osui kulmapotkusta joka tapauksessa, hän sanoi.

Jordan Henderson teki Englannin neljännen maalin. Se oli hänen ensimmäinen maalinsa Englannin maajoukkueessa. Maaottelu oli Hendersonille uran 62:s.

– Olen todella onnellinen Jordanin puolesta. Hän on hieno johtaja ja hieno roolimalli tälle joukkueelle. Hienoa, että hän osui ja toivottavasti hän saa tästä kunnon nosteen, Kane kehui joukkuekaveriaan.

Englanti ei ole koskaan voittanut Euroopan mestaruutta. Ainoa MM-kultakin on vuodelta 1966. Nyt EM-kulta on kahden voiton päässä.

– Olemme oikeilla raiteilla, mutta mitään emme ole vielä tehneet. Sanoin Saksa-pelin jälkeen, että etenemme askel kerrallaan. Nyt näyttää hyvältä, mutta vastassa on seuraavaksi vahva Tanskan joukkue. Täytyy olla valmiina keskiviikkona, Kane totesi tilanteesta.

Kane oli häviämässä vuonna 2018 MM-välieräottelua Kroatialle. Se oli raskas pettymys.

– Muutamia oli mukana, jotka pelasivat sen välierän. Oli iso pettymys, että emme päässeet finaaliin saakka. Tavoitteenamme on nyt voittaa turnaus, mutta vaikea välieräottelu on edessä Wembleyllä. Se on meille loistava mahdollisuus yrittää uudelleen, Kane sanoi.

Englanti pelasi Wembleyllä neljä ensimmäistä otteluaan. Neljännesvälieräottelussa Englanti löi Saksan 2-0. Silloin Wembley oli hurmiossa.

Keskiviikkona Englanti palaa Wembleylle, missä välierässä vastassa on siis Tanska.

– Tulee upeaa. Mahtava peli meille joukkueena ja kansana. Se on mahdollisuus meille, mutta siitä pitää myös nauttia. Saksa-pelissä stadion rokkasi ja toivottavasti sama meininki on keskiviikkona Tanskaa vastaan, Kane sanoi.

Ukrainalle jo puolivälieräpaikka iso saavutus

Ukraina ylitti jalkapallon EM-kisoissa odotukset edettyään puolivälieriin, mutta Englanti oli lopulta aivan liian kova vastus. Tauolla Englanti johti vain 1-0, mutta teki toisen puoliajan alussa pari maalia muutaman minuutin sisään.

– Tämä peli muuttui yhdestä hetkestä. Ukrainan joukkue ei pelannut jalkapalloa, jota tavallisesti pelaamme. Oli hyviä hetkiä, mutta emme pelanneet koko ottelua hyvin. Sergey Kryvtsov loukkaantui, eikä meillä ollut riittävän hyviä puolustajia Englannin tasoista joukkuetta vastaan, kommentoi Ukrainan päävalmentaja Andriy Shevtshenko.

Shevtshenko korosti, että vastassa oli yksilötaidoltaan parempi joukkue, joka käytti ukrainalaisten virheet armotta hyväkseen,

– Englanti hyödynsi vahvuuksiaan ja heikkouksiamme. He pelasivat hyvän pelin tasollaan. Me teimme virheitä. Emme pystyneet kääntämään tilannetta. Mutta Englanti on vahva joukkue, jolla on paljon yksilötaitoa ja erinomainen valmentaja. Näen, että Englanti voi pelata finaalissa, hän sanoi.

Ukraina joutui tulemaan toimeen ilman useampaa tärkeää pelaajaansa. Kryvtsov loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla ja Ruslan Malinovski joutui jäämään pelistä sivuun.

– Malinovskilla oli loukkaantuminen, joka esti hänen pelaamisensa. Hän testasi kuntoaan vielä aamulla, mutta ei pystynyt pelaamaan, tarkensi Shevtshenko.

Ukrainalaistoimittaja palasi vuoteen 2006, jolloin Shevtshenko oli pelaajana auttamassa Ukrainaa puolivälierävaiheeseen MM-kisoissa. Tuolloin tuleva maailmanmestari Italia voitti puolivälieräottelun Ukrainaa vastaan 3-0.

Shevtshenko korostaa, että Ukrainalla on yhä matkaa Euroopan ja maailman kärkeen.

– Pääsimme 15 vuotta sitten MM-puolivälieriin ja nyt EM-välieriin. Jos haluamme kilpailla tuon tason pelaajia joukkueita vastaan, pitää olla pelaajia maailman viidessä parhaassa joukkueessa. Olen kiitollinen pelaajieni asenteesta ja siitä, miten he pelasivat tänään, hän sanoi.

Shevtshenkolta kysyttiin myös, aikooko hän jatkaa Ukrainan päävalmentajana EM-kisojen jälkeen. Vastaus oli sellainen, joita valmentajilta tavallisesti jatkokysymyksistä kuullaan.

– EM-kisat ovat ohi. Palaamme Kiovaan. Käymme läpi kaiken. Ukrainan liitto tekee päätökset. Ei ole kiirettä. Raportti tehdään ensin, hän vastasi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tanska EM-futiksen välieriin – tuomarivirhe auttoi

Kommentoi Facebookissa