Entinen Real Madrid -pomo – ”Mourinho paukuttaa omia henkseleitään ja se on paha virhe valmentajalle”

Kun Jose Mourinho oli Real Madridissa, hän syytti ex-puheenjohtajan mukaan kaikkia tappioista.

Kun Jose Mourinho oli Real Madridissa, hän syytti ex-puheenjohtajan mukaan kaikkia tappioista. (Kuva AOP)

Ramon Calderonin mukaan huippuseurat eivät ole erityisen kiinnostuneita Jose Mourinhon pestaamisesta.

JALKAPALLO Espanjan La Ligan jättiseuran Real Madridin ex-puheenjohtaja Ramon Calderon kertoi Love Sport Radion haastattelussa, että maailman parhaat seurat tuskin ovat erityisen kiinnostuneita valmentaja Jose Mourinhon palveluksista.

Mourinho sai joulukuussa potkut Manchester Unitedista, eikä Mourinhon kannata Calderonin mukaan odottaa puheluita huippuseuroilta.

– En näe, että hänen olisi helppo löytää seura, josta hän todella pitää. Seura, jolla on mahdollisuus voittaa mestaruuksia ja myös paljon rahaa. Luulen, että hän on yksi isopalkkaisimmista nykyään. Ei ole monia seuroja, joihin mennä.

Mourinhon historiasta löytyy monia legendaarisia seuroja, kuten Real Madrid Inter Milan ja Chelsea, mutta Calderonin mukaan portugalilaisen käytös on saanut suurseurat varomaan valmentajavelhoa.

– On vaikea tietää, miten hän käyttäytyy. Meidän mielestämme paras pelaaja historiassamme on Alfredo di Stefano. Hänellä oli tapana sanoa, että hieno joukkue, hieno valmentaja ei voi koskaan valittaa tuomareista, loukkaantumisista, huonosta onnesta, tiettyjen pelaajien käytöksestä. Se kuuluu keskinkertaisuuksille, ja luulen, että Mourinho toimii sillä tavalla.

Mourinhon saavutukset ovat uskomattomat

Real Madridia vuodet 2006–2009 johtanut Calderon myönsi kuitenkin auliisti Mourinhon saavutusten arvon.

– Hänen saavutuksensa ovat uskomattomat. Yhdenkään toisen valmentajan on vaikea vastata niihin, mutta hänen käytöksensä…

Calderonin mielestä se on varoitus kaikille joukkueille, jotka aikovat palkata hänet.

– Olen sitä mieltä, että Mourinho on ollut suurin ongelma silloin, kun hän on ollut muissa seuroissa. Kun hän oli täällä, hän syytti kaikkia tappioista. Luulen, että se on vakava virhe.

– Se myös aiheuttaa yhteenottoja pelaajien kanssa, ja niin kävi ManUssa Paul Pogban ja Eric Baillyn kanssa. Täällä se oli sama juttu Cristiano Ronaldon, Iker Casillasin ja Sergio Ramosin kanssa. Mielestäni se on ongelma. Hän aina paukuttaa omia henkseleitään ja se on paha virhe valmentajalle.

Viime vuoden lopussa Predrag Mijatovic, joka toimi Calderonin aikana Real Madridin urheilutoimenjohtajana, arvioi Cadena SER:n haastattelussa, että nykyinen puheenjohtaja Florentino Perez saattaa palkata Mourinhon takaisin Real Madridiin.

Lue myös: Ole-Gunnar Solskjär innostui hehkuttamaan Alexis Sanchezia – ”Se oli hieno viimeistely”

Kommentoi Facebookissa