Esa-Pekka Salonen johtaa Reininkullan – ”Mestariteokset ovat yhtä ajankohtaisia joka päivä”

Esa-Pekka Salonen toteaa sukupolven toisensa jälkeen löytäneen Nibelungin sormuksen tekstin.

Esa-Pekka Salonen toteaa sukupolven toisensa jälkeen löytäneen Nibelungin sormuksen tekstin. (Kuva Benjamin Suomela/ Kansallisooppera)

Reininkulta aloittaa Kansallisoopperan uuden suomalaisen neliosaisen saagan Ringin.

OOPPERA Suomen kansallisoopperan syyskausi 2019 alkaa Richard Wagnerin Nibelungin sormuksen eli Ringin ensimmäisellä osalla, kun loppuunvarattu Reininkulta saa ensi-iltansa. Tuotannon ohjaa Anna Kelo ja sen johtaa kapellimestari Esa-Pekka Salonen.

– Sukupolvi toisensa jälkeen on löytänyt Nibelungin sormuksen tekstin ja tulkinnut sen uudella tavalla. Jokaisella aikakaudella siitä on löydetty uusi, relevantti ulottuvuus. Ainoastaan kaikkein suurimmat mestariteokset ovat yhtä ajankohtaisia joka päivä, Esa-Pekka Salonen tiivistää.

Ringin työryhmään kuuluvat Kelon ja Salosen lisäksi teoksen visuaalisuuden kokonaisuudesta eli valaistuksesta, videosuunnittelusta ja lavastuksesta vastaava Mikki Kunttu sekä pukusuunnittelija Erika Turunen. Reininkulta on Wagnerin mukaan ”näyttämöjuhlan aatto”. Teos esittelee neliosaisen saagan keskeiset hahmot.

– Ring on suuri voimannäyte oopperatalolle sekä taiteellisesti että tuotannollisesti. Kansallisooppera tulee 2019–2021 valjastamaan koko osaamisensa tämän huikean tarinan kerrontaan. Erityisen iloinen olen siitä, että Esa-Pekka Salonen tulee tekemään ensimmäisen Ring-produktionsa juuri Helsingissä! Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi iloitsee.

Suomalaisen työryhmän lisäksi solistikaarti on niin ikään suomalainen. Solisteina Reininkullassa kuullaan muun muassa Tommi Hakala Wotanin roolissa, Jukka Rasilainen Alberichina, Tuomas Pursio Donnerina, Lilli Paasikivi Frickana, Tuomas Katajala Logena, Reetta Haavisto Freiana sekä Reinintyttärinä Marjukka Tepponen, Mari Palo ja Jeni Packalén.

  • Richard Wagnerin Reininkullan ensi-ilta Suomen kansallisoopperassa 30.8.2019


Lue myös: Iris Candelaria voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun – ”Olo on epätodellinen”

Kommentoi Facebookissa