Hakemuksia autojen romutuspalkkioista jopa poliisitutkintaan – ”Ettei kenellekään syntyisi kohtuutonta etua”

Romutuspalkkiota saa yhdestä romutettavasta autosta vain yhden uuden auton hankintaan.

Romutuspalkkiota saa yhdestä romutettavasta autosta vain yhden uuden auton hankintaan. (Kuva Fotolia)

Kymmenissä hakemuksissa, jotka sisältävät yhteensä satoja autoja, on ilmennyt Traficomin mukaan viitteitä väärinkäytöksistä.

ROMUTUSPALKKIO Liikenne- ja viestintävirasto on tekemässä ensimmäisiä päätöksiä niputetuista hakemuksista.

Traficom katsoo, että voimassaolevan romutuspalkkiolain säännökset mahdollistavat vain yhden romutuspalkkion yhtä hankittavaa henkilöautoa, sähköistä polkupyörää tai joukkoliikenteen palvelua kohden, avustukselle asetettujen kaikkien edellytysten muutoin täyttyessä.

Tarkoituksena viraston mukaan on, ettei kenellekään syntyisi kohtuutonta etua ja että valtiontukea jaettaisiin oikeudenmukaisesti. Virasto on saanut useita hakemuksia, joissa on niputettu useita romuautoja uuden auton hankintaa varten.

Juttuvinkki: Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajaminen tulee kalliiksi – vakuutusmaksut peritään moninkertaisina

Kymmenissä hakemuksissa, jotka sisältävät yhteensä satoja autoja, on ilmennyt Traficomin mukaan viitteitä väärinkäytöksistä. Virasto on viemässä selviä väärinkäytöksiä poliisin esitutkintaan.

Laki henkilöautojen romutuspalkkiosta vuosille 2020 ja 2021 tuli voimaan 1.12.2020. Romutuspalkkion myöntämisestä ja valvonnasta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto. Lain ensisijaisena tarkoituksena on vähentää liikenteen päästöjä ja uudistaa Suomen ajoneuvokantaa sekä elvyttää taloutta autokaupan osalta Covid-19 -pandemian aikana.

Romutuspalkkioita myönnetään valtion talousarvioon varattujen määrärahojen puitteissa vuosina 2020 ja 2021 siten kuin romutuspalkkiolaissa säädetään. Valtionavustuksista säädetään lisäksi valtionavustuslaissa.

Lue myös: Korona leikkasi reilusti uusien autojen kauppaa – henkilöautojen ensirekisteröinnit jäivät yli 15 prosenttia

Kommentoi Facebookissa