Jesse Puljujärvi sopeutuu NHL:ään – ”Englantini on parempaa, se on auttanut paljon”

Jesse Puljujärvi on palannut Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä

Jesse Puljujärvi palasi Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärvi nostettiin Edmonton Oilersin ykkösketjuun. Puljujärvi kertoo pelinsä kulkevan NHL.ssä nyt paremmin.

JÄÄKIEKKO Kärpistä NHL-kaukaloihin palannut Edmonton Oilersin hyökkääjä Jesse Puljujärvi parantaa päivä päivältä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Sunnuntaina Puljujärvi pääsi Oilersin ykkösketjuun megatähti Connor McDavidin rinnalle, kun Oilers kampesi 4-3-vierasvoiton Winnipeg Jetsista.

Lehdistötilaisuudessa ”Pulju” pääsi esittelemään kohentunutta englannin kielen taitoaan.

– Englantini on paljon parempaa kuin silloin kolme, neljä vuotta sitten. Se on auttanut paljon, Puljujärvi jutteli.

McDavid on monen mielestä maailman paras hyökkääjä. Puljujärvi pelaa hänen vierellään nöyrästi mutta määrätietoisesti.

– Yritän tukea häntä ja yritän pelata itseni vapaaksi, kun hänellä on kiekko. Yritän luistella vielä rajummin kuin hän. Kapeassa kaukalossa ei ole paljon tilaa, joten tässä ketjussa on jonkun mentävä maalille. Yritän olla maalin edessä vahva ja päästä irtokiekkoihin. Pelityyli on vähän erilainen, mutta kun kokemusta tulee, täytyy pystyä muuttamaan pelaamistaan, Puljujärvi sanoi.

Puljujärvi aloitti NHL:ssä syksyllä 2016, mutta ensimmäinen kolmen vuoden rupeama oli pettymys AHL-komennuksineen. Pelattuaan runsaan kauden Liigaa Kärppien väreissä hyökkääjä on valmiimpi.

– Hienoa on saada pelata loistavien pelaajien kanssa ykkösketjussa. Yritän tehdä rajusti töitä ja auttaa joukkuetta. Tämä on maailman paras liiga, joten itsekin täytyy kehittyä joka vuosi. Suomessa pelaaminen auttoi paljon, kertoi Puljujärvi.

Jets-ottelussa Puljujärvi sai yhden syöttöpisteen. Voittomaalin teki Leon Draisaitl kamppailun viimeisellä sekunnilla.

Juttuvinkki: Kalervo Kummola kovasta ratkaisusta – ”Mitään poliittista painostusta ei minua kohtaan tullut”

Dallas Starsin hyökkääjä Roope Hintz on avannut NHL-kautensa väkivahvasti. Sunnuntaina Stars voitti kotonaan Nashville Predatorsin maalein 3-2. Hintz (1+2) oli mukana kaikissa kotijoukkueen maaleissa.

Kauden maalitilinsä Hintz avasi toisessa erässä. Hänen laukauksensa lirui Predators-maalivahti Juuse Saroksen jaloista maaliin. Osuma syntyi ylivoimapelissä. Hintzin saldo kahdesta ottelusta on 1+4.

Myös Preds-hyökkääjä Mikael Granlund pääsi maalin makuun. Hän teki vierasjoukkueen jälkimmäisen maalin taitavalla ilmaohjauksella.

Dallas on voittanut molemmat ottelunsa, ja maaliero on vakuuttava +8. Nashvillella on kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen keikkuu NHL:n maalipörssin kärjessä. Rantanen viimeisteli sunnuntaina kauden viidennen osumansa. Avalanche hävisi vieraissa Anaheim Ducksille maalein 1-3.

– Karvaaminen on yksi vahvuuksistamme. Teimme hyvää työtä ja aiheutimme vastustajalle kiekonmenetyksen. He vartioivat huonosti, ja pääsin ihan yksin tekemään maalin, Rantanen kertasi osumaansa.

NHL:ssä viiteen maalin ovat yltäneet myös Travis Konecny, Bo Horvat ja Tyler Toffoli. Henkilökohtainen menestys ei Rantasta juuri lämmitä.

– Turhauttava tulos, koska pelasimme varsin hyvin ja saimme maalintekopaikkoja aikaiseksi. Kunnia kuuluu maalivahdille (Anaheimin John Gibson), mutta meidän olisi pitänyt saada enemmän äijää maalille, näki Rantanen.

Kamppailussa Jani Hakanpää (Ducks) ja Joonas Donskoi (Avalanche) eivät päässet tehopisteille.

Teksti Pasi Tuominen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kova siirtouutinen – Patrik Laine vaihtaa NHL:ssä seuraa

Kommentoi Facebookissa