HJK toipui katkerasta derbytappiostaan

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK voitti Veikkausliigan sunnuntain ainoassa ottelussa FC Ilveksen 2-1.

JALKAPALLO HJK koki viime torstaina henkisesti raskaan tappion hävittyään Stadin derbyssä viime hetken maalilla HIFK:lle 3-4. Sunnuntaiksi HJK sai koottua itsensä ja voittikin Tampereella FC Ilveksen 2-1.

HJK tuli peliin räväkästi ja siirtyi johtoon 19. minuutilla. Maalintekijänä kunnostautui Atomu Tanaka. Tim Väyrynen teki reilun tunnin pelin jälkeen HJK:lle toisen maalin, joka jäi myös voitto-osumaksi.

Joona Vetelin 77. minuutilla tekemä kavennusmaali oli Ilvekselle laiha lohtu. Veteli kunnostautui myös ottelun antisankarina. Hän sai lopussa punaisen kortin.

Kauden suurimmalla mestarisuosikilla HJK:lla on tilillään nyt 33 pistettä. Toisena oleva KuPS on 28 pisteessä, mutta KuPS on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Sarjassa kuudentena oleva Ilves taistelee pääsystä ylempään loppusarjaan, johon 22 kierroksen jälkeen etenee kuusi parasta joukkuetta. Taistelu on tiukkaa, sillä FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat vain pisteen Ilvestä perässä. SJK seuraa Ilvestä kahden pisteen päässä.

Veikkausliigassa kokeiltiin viime kaudella ylemmän ja alemman loppusarjan järjestelmää, joka osoittautui hyväksi systeemiksi. Merkityksettömiä otteluita on loppukaudesta vähemmän.

Kauteen 2020 tuli tosin koronapandemian takia muutoksia kauden alun viivästyttyä kolmella kuukaudella. Europelikarsintoja ei tänä syksynä ehditä pelata.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: SJK nyt nosteessa – RoPS väärässä sarjassa

Kommentoi Facebookissa