Honka sai kokea tappion tunteen – Ilves juhli Pirkanmaan derbyssä

HIFK juhlii maalia.

HIFK juhlii maalia. (Kuva AOP)

Espoon FC Honka koki Veikkausliigassa kauden avaustappionsa hävittyään HIFK:lle 0-1. Pirkanmaan derbyssä Ilves voitti Hakan 2-0.

JALKAPALLO Veikkausliigassa kaikki joukkueet ovat hävinneet tällä kaudella ainakin yhden kerran. Viimeisenä tappion tunnetta sai maistaa FC Honka, joka taipui HIFK:lle Metroderbyssä 0-1.

Sakari Tukiainen teki HIFK:n voittomaalin jo 12. minuutilla. Hongan puolustus sekoili ja Tukiainen sai puolittaisen läpiajon.

Toisella puoliajalla Honka hallitsi, mutta HIFK puolusti tehokkaasti. Kunnollisia maalipaikkoja Honka ei tahtonut saada.

Voitollaan HIFK nousi Hongan kanssa tasapisteisiin. Honka on sarjassa neljäntenä ja HIFK viidentenä. Kärkijoukkue HJK:hon molemmilla on matkaa jo 11 pistettä.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Pirkanmaan derbyssä Tampereen FC Ilves oli odotetustikin Valkeakosken Hakaa parempi voitettuaan 2-0. Molemmat Ilveksen maalit viimeisteli Ilari Mettälä.

Ilves nousi tasapisteisiin Hongan ja HIFK:n kanssa. Sarjataulukossa Ilves on kuudentena.

Sarjanousija FC Haka on toiseksi viimeisenä joukkueen voitettua tällä kaudella vain yhden ottelun. Hakan takana on sarjan selkeästi heikoin joukkue RoPS.

Hakalla on koossa kahdeksan pistettä. RoPSilla vain kaksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK murskasi kotiottelussaan – päässyt budjettinsa edellyttämälle tasolle

Kommentoi Facebookissa