HPK avasi voittotilinsä – Petri Kontiola loisti

HPK juhli keväällä 2019 jääkiekon Suomen mestaruutta.

HPK juhli keväällä 2019 jääkiekon Suomen mestaruutta. (Kuva AOP)

HPK sai hieman valoa pimeyteensä otettuaan kauden ensimmäisen voittonsa. TPS taipui Turussa voittolaukauskisassa.

JÄÄKIEKKO Viimeisin jääkiekon Suomen mestari HPK oli avannut kautensa kolmella tappiolla. Kauden avausvoitto tuli neljännellä yrittämällä, kun HPK keskiviikkona kellisti Turussa TPS:n voittolaukauskisan päätteeksi 4-3.

Turussa mentiin pitkän kaavan kautta, sillä ratkaisu haettiin vasta voittomaalikilpailusta. HPK oli lähellä kauden avausvoittoaan jo varsinaisella peliajalla, mutta TPS nousi ottelun lopussa 3-3-tasalukemiin ja vei ottelun jatkoille.

Voittomaalikilpailussa HPK oli parempi ja otti kauden avausvoittonsa. Petri Kontiolan tehot jaksavat yllättää: konkari iski keskiviikkona kovat tehot 0+3 tauluun.

Vaasan Sport kaatoi keskiviikkona Tapparan 1-0-lukemin jatkoajalla. Äärimmäisen tasaisen ottelun sankariksi nousi kulttipelaaja Jonne Virtanen, joka iski jatkoajalla ottelun ainoan maalin.

Tapparan kauden alku on ollut vaisu, sillä se on voittanut viidestä ottelustaan vain kaksi. Sport on voittanut niin ikään kahdesti.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Kouvolassa Pelicans kävi hakemassa 3-2-voiton KooKoosta. Iikka Kangasniemi iski Pelicansin voittomaalin ajassa 53.57. Hannes Björninen ja Jonatan Tanus tekivät lahtelaisten muut maalit. KooKoon maaleista vastasivat puolestaan Oskari Manninen ja Trevor Mingoia.

Pelicans on kerännyt nyt kuusi pistettä ja on sarjassa sijalla 10. KooKoo on kerännyt niin ikään kuusi pistettä.

SM-liigan yleisömäärät ovat herättäneet paljon keskustelua. Keskiviikon peleissä Kouvolassa katsojia oli 1911, Tampereella 2795 ja Turussa 2183.

Olosuhteisiin nähden lukemia voi pitää kohtuullisina. Otteluihin saa päästää 500 katsojaa katsomolohkoa kohden ja koronan pelko varmasti vaikuttaa intoon lähteä jääkiekko-otteluun.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Pelastaako Timo Soini jääkiekon Mestiksen?

Kommentoi Facebookissa