Hurja moukarikisa – Suomen ennätys jälleen uuteen uskoon

Krista Tervo rikkoi naisten moukarissa ensimmäisenä suomalaisena 70 metrin rajan.

Krista Tervo rikkoi naisten moukarissa ensimmäisenä suomalaisena 70 metrin rajan. (Kuva AOP)

Krista Tervo voitti Somerolla moukarikisan uudella Suomen ennätystuloksella 72,12. Toiseksi sijoittui 17-vuotias Silja Kosonen ennätystuloksellaan 71,34.

YLEISURHEILU Somerolla heitettiin lauantaina todella kovatasoinen moukarikisa, jossa Suomen ennätys meni uusiksi. Kisan voittaja Krista Tervo heitti 72,12 ja paransi nimissään ollutta aiempaa Suomen ennätystä 19 sentillä.

Kisassa toiseksi heitti 17-vuotias Silja Kosonen, joka ylitti ensi kertaa 70 metrin haamurajan. Kososen uusi ennätys on niinkin kova tulos kuin 71,34.

Tervo oli heittänyt kesäkuun alussa 71,93. Viime vuonna hän oli ensi kertaa rikkonut 70 metrin rajan. Tänä kesänä hän on parantanut tasoaan merkittävästi.

– Ajattelin kerrankin aloittaa rauhassa, että saisin haettua tekniikan kuntoon. Se onnistui. Tuon lisäksi tuli yksi hyvä heitto, joka meni ohi sektorin. Ajattelin, että se oli melkein yhtä hyvä kuin tuo (SE-tulos). Tuo paras heitto tuntui hyvältä ja oli rento. Tuntuu, että se olisi voinut olla vähän räväkämpikin, Tervo sanoi SUL:n tiedotteessa.

Maailmantilastossa Tervo nousi seitsemänneksi. Hän on vahvasti menossa Tokion olympiakoneeseen, jos olympialaiset ensi vuonna pystytään järjestämään.

Juttuvinkki: ”Talonmies antoi väärän piikin” – mikä oli 35 vuoden takaisen dopingskandaalin totuus?

Kosonen paransi Somerolla ennätystään peräti 3,35 metriä. Hän on historian toisena suomalaisnaisena heittänyt moukaria yli 70 metriä.

– Odottelin 68–69 metrin heittoa, mutta yli 70 metriä oli täydellinen yllätys, Kosonen sanoi SUL:n mukaan

Kosonen on tänä vuonna heittänyt viidessä kilpailussa yli 67 metriä.

– Varmaan se on sitä, että olen pikkuhiljaa tottunut tuohon neljän kilon moukariin ja saanut nopeutta sen kanssa heittämiseen ja se rupeaa tuntumaan omalta välineeltä. Tuo tulos oli silti yllätys, Kosonen arvioi merkittävää tulosparannustaan.

Kosonen on Suomen yleisurheilun merkittävimpiä lupauksia. Hänellä on kaikki mahdollisuudet kehittyä 2020-luvulla jopa MM- tai olympiamitalistiksi.

Naisten moukarinheiton kärkitaso on kahden viime kauden aikana kehittynyt Suomessa huomattavasti. Tervo rikkoi viime vuonna Mia Strömmerin 2001 heittämän SE-tuloksen 69,63.

Somerolla nähtiin kova moukarikaari myös miesten kisassa. Aaron Kangas voitti ennätystuloksellaan 77,82. Suomen kaikkien aikojen tilastossa Kangas on kuudentena.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nooralotta Neziri vakuutti koleassa säässä

Kommentoi Facebookissa