Huuhkajien kapteeni toipuu polvivammasta – Ruotsi-ottelussa saadaan vastauksia

Tim Sparv on Huuhkajien kapteeni

Tim Sparv on toiminut pitkään Huuhkajien kapteenina. (Kuva AOP)

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on kuntouttanut keväällä polveaan. Lauantaina Ruotsia vastaan pelattavassa Ruotsi-ottelussa saadaan selkoa, kestääkö Sparvin polvi pelaamista EM-kisoissa.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin pelit ovat keväällä jääneet vähiin. Hän on kärsinyt polvivammasta.

Torstaina Helsingissä Sparv teki selkoa kunnostaan. Polvi alkaa tuntua paremmalta, mutta hänen osallistumisensa EM-kisoihin on epävarmaa.

– Täysin kunnossa se polvi ei ole, mutta olen tosi tyytyväinen, miten tämän päivän treeni meni. Jos rehellinen olen, niin ennen leiriä olin skeptinen, koska meni hitaasti eteenpäin, Sparv kertoi.

Ensi lauantaina Tukholmassa pelattava harjoitusottelu Ruotsia vastaan antaa suuntaa sille, onko Sparv pelikunnossa EM-kisoissa.

– Ajatus on, että pelaan jo Ruotsia vastaan. En varmaan pelaa koko ottelua, mutta puolet ainakin. Se ottelu näyttää minulle ja muille, mikä minun roolini tulee olemaan kisoissa. Mutta kyllä treenit tällä viikolla ovat menneet koko ajan eteenpäin. Se on hyvä signaali mulle, hän sanoi.

Sparv oli isossa roolissa karsinnoissa, kun Suomi 2019 saavutti historiallisen EM-paikkansa. Hänen jäämisensä EM-kisoista loukkaantumisen takia pois olisi jättimäinen pettymys. Uran suurin hetki menisi sivu suun.

– Viimeiset viikot ovat olleet haastavia ei pelkästään fyysisesti vaan myös henkisesti. Tää on niin iso juttu meille kaikille. Se harmittaisi tosi paljon, jos en pystyisi olemaan mukana. Harmittaa myös Jassen, Rassen ja Simonin puolesta, jotka eivät ole täällä loukkaantumisen takia, Sparv sanoi viitaten Jasse Tuomiseen, Rasmus Schülleriin ja Simon Skrabbiin, jotka eivät ole pelikunnossa.

On tietysti spekuloitu, että Sparv olisi mukana joukkueen valmennustiimissä, jos ei pystyisi pelaamaan. Hän ei itse ole sellaista ajatellut.

– En ole keskustellut siitä mahdollisuudesta Riven tai muiden kanssa. Ehdottomasti haluaisin olla mukana pelaajana. Tehdään nyt kaikki sen eteen, että polvi on kunnossa. Lauantaina on hyvä saada vähän peliaikaa. Katsotaan, miten polvi reagoi pelissä.

Muuten tunnelma on Suomen joukkueessa korkealla. EM-kisakokemus toteuttaa kaikkien suuren unelman.

– Fiilis joukkueessa on hyvä ja ilmapiiri loistava. Nyt edessä on uramme kohokohta. Loistava tilaisuus näyttää maailmalle, että Suomessa pelataan myös hyvää jalkapalloa. Toivottavasti pystymme yllättämään monia EM-kisoissa, Sparv sanoi.

Suomi ei Sparvin mukaan lähde EM-kisoissa vain olemaan mukana. Urheilullista menestystä janotaan.

– Luulen, että meillä on yhteisenä unelmana päästä alkulohkosta jatkoon. Se on tosi kunnianhimoinen tavoite. Pidän Belgiaa ennakkosuosikkina, mutta myös Tanska ja Venäjä ovat pelanneet tosi hyvin viime aikoina. Meidän pitää koko ajan asettaa uusia tavoitteita. Ei saa jäädä tähän, että ollaan ensimmäistä kertaa kisoissa, Sparv sanoi.

Sparvin vuoden kestänyt pesti Kreikan liigassa AEL Larissassa ei ollut onnistunut. Hän ei kuitenkaan kadu seikkailuaan.

– Viime kesänä, kun sopimukseni loppui Tanskassa, halusin erilaisen kokemuksen oman kehitykseni kannalta. Ja sitä mä sain. Se seura on eri maailma. En halua sanoa nyt liikaa. Kisojen jälkeen haluan istua alas ja kirjoittaa kokemuksiani. Tosi tyytyväinen ja iloinen olen, että päätin lähteä mukavuusalueeni ulkopuolelle, Sparv sanoi.

Sparv korostaa, etteivät ongelmat liittyneet Kreikkaan, vaan AEL Larissaan. Muista kreikkalaisseuroista on löytynyt kiinnostusta häntä kohtaan.

– Kreikka ei ollut traumaattinen kokemus. Se oli tämä seura, joka oli traumaattinen kokemus. Sieltä on tullut pari yhteenottoa, mikä kertoo, että olen tehnyt jotain oikein. Haluaisin kertoa jotain lisää, mutta se tulee sitten kisojen jälkeen, Sparv sanoi.

Lauantaina Sparv pääsee testaamaan pelikuntoaan Ruotsia vastaan. Hän tuntee monta Ruotsin pelaajaa henkilökohtaisesti.

– Rakas naapuri. Monta tuttua on heillä sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Kun Ruotsi on vastassa, haluaa aina voittaa. Urheilussa vähän vihaan Ruotsia. En tiedä, mikä siinä on, Sparv naurahti.

Ruotsin jalkapallomenestyksistä Sparv on hakenut myös inspiraatiota.

– Oli MM-kisat 1994 ja Ruotsi. Voittivat silloin pronssia. Minulla oli kotona video, jossa oli niiden pelejä ja se teki minuun ison vaikutuksen. Pieni maa pystyy pelaamaan niin hyvin. Kenneth Anderssonin maalituuletus. Se on niin huono, mutta silti niin hyvä. Kyllä se antaa meillekin inspiraatiota, miten muut Pohjoismaat ovat pelanneet EM-kisoissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkaja-pelaaja – ”Suomi kiinnostaa Belgiassa”

Kommentoi Facebookissa