Iivo Niskaselle uran paras saavutus vapaalla – ”Maksimisijoitus minulle”

Iivo Niskanen on maajoukkuehiihtäjiemme selkeä ykkösnimi.

Iivo Niskanen on miesten maajoukkuehiihtäjiemme selkeä ykkösnimi. (Kuva AOP)

Iivo Niskanen hiihti ensimmäistä kertaa maailmancupin kisassa palkintosijan vapaalla tyylillä.

HIIHTO Iivo Niskanen nappasi kakkossijan 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Tshekin Nove Mestossa. Niskanen pääsi ensi kertaa maailmancupin vapaan tyylin kisassa palkintopallille.

Niskanen jäi kisan voittajasta Aleksandr Bolshunovista 24,3 sekuntia.

– Hyvä kisa, jaksoin hiihtää nousupätkät hyvin. Sain niissä jopa kurottua eroa kiinni, Niskanen sanoi Hiihtoliiton mukaan.

Niskanen sanoi, että hän olisi pystynyt kuromaan eroa kiinni enemmänkin, mutta voitosta oli turha haaveilla.

– Hän (Bolshunov) piti hyvää vauhtia tasaisella. Tämä on tekninen rata, ja jos olisin saanut lisää aggressiivisuutta kurveihin, olisin voinut nipistää muutaman sekunnin sieltä täältä. Tämä oli kuitenkin maksimisijoitus minulle. Huomista (takaa-ajoa) ajatellen työmaata on paljon, mutta tuolta sijalta on kiva lähteä kisaan, Niskanen ilmoitti.

Perttu Hyvärinen täydensi hyvää suomalaispäivää kuutossijallaan.

– Suksi oli täydellinen, mies kohtuullisen hyvä. Noista asioista lopputulos muodostui. Tämä oli elämäni paras sijoitus maailmancupissa. Todella hieno kisa, Hyvärinen iloitsi Hiihtoliiton mukaan.

Hankala keli ja välinerikko hankaloittivat tekemistä, mutta ne eivät koituneet ongelmaksi.

– Rankka kisa ja rankka keli. Latu oli pehmeä ja sauvakin meni poikki. Sain kuitenkin aika nopeasti uuden sauvan käteen, Hyvärinen kertasi.

Naisten 10 kilometrin kisassa ei nähty yllätystä. Norjan Therese Johaug oli ylivoimainen päihitettyään toiseksi sijoittuneen Venäjän Natalja Neprjajevan 32,7 sekunnin erolla. Kolmossijan nappasi Norjan Heidi Weng, joka hävisi Johaugille reilut 40 sekuntia.

Krista Pärmäkoski piti hyvää vauhtia väliaikalähtönä käydyssä kisassa ja oli tuloksissa seitsemäs. Kolmostila jäi vain reilun 10 sekunnin päähän. Johaugista Pärmäkoski jäi 51 sekuntia.

Kerttu Niskanen oli 11:s, Anne Kyllönen, 18:s, Vilma Nissinen 40:s ja Johanna Matintalo 44:s

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mika Myllylä puhui ”suomalaisesta sisusta” – Vuoden urheilijoista oli joskus ylitarjontaa

Kommentoi Facebookissa