Iivo Niskaselle väkevä voitto Rukalla – ”Oli hieno fiilis”

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen tähtää kaudella 2019-20 maailmancupin kokonaiskisan voittoon.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on Suomen hiihdon merkittävin tähti. (Kuva AOP)

Iivo Niskanen voitti Rukalla maailmancupin kisan. Krista Pärmäkoski sijoittui toiseksi.

HIIHTO Iivo Niskanen nappasi kotiyleisönsä edessä Rukalla upean voiton 15 kilometrin perinteisen tyylin kisassa. Maailmancupin kausi käynnistyi Iivolla mielimatkalla tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

– Oli hieno fiilis tulla stadionille yleisön hurratessa, Niskanen lähetti FIS:n haastattelussa lämpimät terveisinsä lehterien suuntaan.

Niskasen otti voiton 13 sekunnin erolla Norjan Johannes Hösflot Kläbosta. Niskasen johto kävi parhaimmillaan jo yli 20 sekunnissa.

– Ei ehkä aivan paras päiväni, mutta sukset toimivat hyvin, Niskanen myhäili taistelun tauottua.

Krista Pärmäkoski avasi maailmancup-kauden terävästi sijoittumalla Norjan Therese Johaugin takana toiseksi 10 kilometrin perinteisen tyylin kisassa Rukalla. Kerttu Niskanen totesi hiihdon jälkeen, että Pärmäkoskella kävi tuuri lähtöjärjestyksessä, kun hän sivakoi matkaan 30 sekuntia ennen Johaugia.

Huulirasvakohustaan tutuksi tullut Johaug poimi Pärmäkosken kiinni toisella kierroksella ja pyysi latua. Pärmäkoski iskeytyi sen jälkeen loppumatkaksi Johaugin kantaan.

– Olisin voinut hiihtää tasaiset paljon kovempaa kuin Johaug. Varmasti Johaugista oli apua, mutta mulla on loput tulleet yleensä hyvin, niin olisin varmasti pystynyt taistelemaan tuosta sijoituksesta ilman häntäkin, Pärmäkoski kertoi Iltalehden mukaan.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Suomalaisesta alppihiihdosta kuului parempaa – mäkihyppy kyntää yhä syvällä

Kommentoi Facebookissa