Iivo Niskasen kauden suuri tavoite lässähti – ampumahiihdosta parempia suomalaisuutisia

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on maastohiihtäjiemme terävintä kärkeä.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on maastohiihtäjiemme terävintä kärkeä. (Kuva AOP)

Iivo Niskanen epäonnistui Holmenkollenin 50 kilometrillä. Ampumahiihtäjä Tero Seppälä saavutti Nove Mestossa uransa parhaat maailmancupin tulokset.

HIIHTO Holmenkollenilla hiihdettiin sunnuntaina 50 kilometriä surkeassa säässä tyhjille katsomoille. Koleassa, tuulisessa ja sateisessa säässä ei nähty toivottua suomalaisjuhlaa Iivo Niskasen oltua tuloksissa vasta 16:s.

Holmenkollenin 50 kilometrin kisa oli Niskasen loppukauden päätavoite. Hän oli kisan voittajasuosikkeja.

Kärkijoukossa Niskanen oli mukana 30 kilometriin saakka. Suksien vaihdon jälkeen hänellä ei enää kulkenut.

– Kisa oli hyvin hallussa ja oli hyvänoloista hiihtoa sinne 30 kilometriin saakka. Mietin vielä, että vaihto meni niin kuin ajattelin, mutta sitten ei ollut aineksia tehdä kirejä, Niskanen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Muista suomalaisista Juho Mikkonen oli 37:s ja Markus Vuorela 48:s. Heiltä ei paljoa odotettukaan.

Myös ampumahiihdossa kilpailtiin viikonloppuna tyhjille katsomoille. Koronaviruksen takia kisajärjestäjät eivät Tshekin Nove Mestossa halunneet väkeä paikalle.

Tero Seppälä oli perjantaina 10 kilometrin pikakilpailussa seitsemäs ammuttuaan puhtaasti. Se oli Seppälän uran paras saavutus maailmancupissa.

Sunnuntaina Seppälä oli 15 kilometrin yhteislähtökisassa 18:s. Se oli hänen toiseksi paras sijoituksensa maailmancupissa.

Seppälä, 24, on suomalaisen ampumahiihdon merkittävä lupaus. MM-kisoissa hän ei tällä kaudella menestynyt, mutta Nove Mestossa hän osoitti potentiaalia olevan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilkka Herolalla potentiaalia olympiavoittajaksi – mäki vain sakkaa vuodesta toiseen

Kommentoi Facebookissa