Iivo Niskasen Tour de Ski oli täysi pettymys – päättyi fyysiseen tuskaan

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on maastohiihtäjiemme terävintä kärkeä.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on maastohiihtäjiemme terävintä kärkeä. (Kuva AOP)

Olympiavoittaja Iivo Niskaselle Tour de Ski oli tuskien taivalta. Tuloksissa hän oli vasta kymmenes.

HIIHTO Iivo Niskasen osalta Tour de Ski-kiertue ei mennyt putkeen. Kilpailun päättäneessä Val di Fiemmen yhteislähtökisassa, armottomassa loppunousukisassa, Niskanen jäi sijalle 27. Tourin lopputuloksissa hän putosi kymmenennelle sijalle.

Niskaselle päätöskisa oli krampin takia tuskien taivalta.

– Jossain kohti alamäessä suksi jäi jonkun suksen alle. Siinä kramppasi sitten vasen lonkankoukistaja ja nivunen. Ei siinä sen pahempaa, Niskanen sanoi YLE:n tv-haastattelussa.

[adform_mainos1]

Niskaselle kilpailun viimeiset etapit eivät muutenkaan olleet jouhevaa matkantekoa. Hänen mukaansa keuhkot olivat olleet viimeisinä kolmen päivänä ”aivan paskana”.

Tour de Ski oli Niskaselle kauden merkittävä tavoite, kun tämä kausi ei pidä sisällään arvokisoja. Hän tekikin selväksi, ettei kymmenes tila Tourin kokonaiskilpailussa todellakaan vastannut odotuksia.

Perttu Hyvärinen oli Tourilla positiivinen yllättäjä. Hän suoriutui tasaisen hyvin sijoituksen oltua lopputuloksissa 14:s.

Kärjen tuntumassa Suomella oli miesten kisassa vain kaksi hiihtäjää. Lari Lehtonen ja Lauri Lepistö eivät olleet lähelläkään kärkipäätä Lehtosen sijoituksen oltua 38:s ja Lepistön 43:s.

Naisten Tour de Skillä toiveet suomalaisista kärkisijoituksista menivät jo ennen kisan alkua Krista Pärmäkosken jäätyä pois sairastelun takia. Pärmäkoski on Iivo Niskasen ohella Suomen ainoa maailman kärkitason hiihtäjä.

Odotuksiin nähdän tulostaso oli muuten kohtuullinen Kerttu Niskasen oltua kokonaistuloksissa 11:s ja Anne Kyllösen 13:s. Vilma Nissisen sijoitus oli 31:s.

Tour de Skin voittajiksi hiihtivät Aleksander Bolshunov ja Therese Johaug.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valoa synkkyyteen – suomalaiskotka toiselle kierrokselle mäkiviikolla

Kommentoi Facebookissa