Ilkka Herola ja Rene Rinnekangas nostattavat suomalaisten olympiaodotuksia

Lumilautailu on tuonut Suomelle mitaleita neljistä perättäisistä talviolympialaisista.

Lumilautailu on tuonut Suomelle mitaleita neljistä perättäisistä talviolympialaisista. (Kuva Lumilautaliitto)

Ilkka Herola saavutti Seefeldissä viikonloppuna kaksi palkintosijaa yhdistetyssä. Rene Rinnekangas lumilautaili X Gamesissa kolmanneksi.

LUMILAUTAILU Suomalaisesta talviurheilusta saatiin sunnuntaina lupaavia tuloksia. Ilkka Herola sijoittui yhdistetyn maailmancupin kisassa Seefeldissä toiseksi ja Rene Rinnekangas oli lumilautailun arvostetuimmassa tapahtumassa X Gamesissa kolmas slopestyle-kilpailussa.

Herola oli loistanut jo Seefeldin kisaviikonlopun aiemmissa kisoissa. Perjantaina hän oli neljäs ja lauantaina kolmas. Sunnuntaina Herola taipui loppukirissä niukasti kisan voittajalle Norjan Jarl Magnus Riiberille.

– Upea viikonloppu ja hienoa, että hyppääminen oli korkealla tasolla. Jos voisin, tekisin vain paremmat telemarkit hyppyihin, mutta en halua takertua yksityiskohtiin, olen iloinen, että voin kilpailla näin korkealla tasolla, totesi Herola Hiihtoliiton mukaan,
Herola on yhdistetyssä maailman parhaita hiihtäjiä. Jos mäkiosuus onnistuu, on hän nykyisessä kunnossaan potentiaalinen mitalisti kuukauden kuluttua Oberstdorfissa järjestettävissä MM-kisoissa.

Vuoden kuluttua järjestetään olympiakisat Kiinan Pekingissä ja Zhangjiakoussa. Suomi on viimeksi voittanut yhdistetyssä olympiamitalin 2006. Herola on vahva ehdokas palauttamaan Suomen yhdistetyn mitalikantaan.

Lumilautailussa suomalaiset ovat voittaneet olympiamitaleita neljissä perättäisissä kisoissa. Pekingissä Suomen putkea saattaa jatkaa Rene Rinnekangas, joka siis sijoittui Coloradon Aspenissa X Games kisoissa slopestylessa kolmanneksi.

– On kyllä hemmetin hyvä fiilis. Mahtava aamu tässä takana. Eilen kisat siirrettiin tälle päivälle tuulen vuoksi, ja hyvä näin – tänään rata oli uskomaton ja keli kohdallaan. Päästiin näyttämään mitä lumilautailu on tänä päivänä. Tosi fiiliksissä olen pronssista. Aina sitä parhaansa yrittää, mutta nyt olen kolmannesta sijasta erittäin fiiliksissä, Rene Rinnekangas kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Juttuvinkki: Marja-Liisa Kirvesniemi oli ”someraivon” kohde jo kauan ennen someaikaa

Rinnekangas loukkasi hiljattain olkapäänsä. Coloradossa hän laski käsi teipattuna.

– Ekana päivänä tänne tultua olin, että ei hitto tälläkö kädellä se pitäisi laskea. Tuntui niin huonolta. Tässä on kuitenkin menty päivä päivältä parempaan suuntaan, ja kiitos Ruotsin koutsille Jocke Hammarille, joka valelääkärinä laittoi teippiä olkapäähän ja saatiin mies kisakuntoon. Kyllä tässä buranaa saa aika hyvään tahtiin vetää. Toki kisatilanteessa on sen verran adrenaliinia veressä, ettei sitä aina muistakaan mitä kaikkea on rikki kehossa. Treeneissä en kehdannut tehdä kisatemppuja: yhtään 1620:stä en ole koko viikkona tehnyt. Olen yrittänyt säästellä olkapäätä, mutta kisassa piti koittaa. Siinä mielessä onnistui älyttömän hyvin. Viimeisestä kaaresta piti kääntää 900:ksi, mutta jäin jotenkin hyppyriin kiinni, joten jätin tupla crippleriksi, Rinnekangas sanoi.

Slopestylen voiton X Gamesissa nappasi Yhdysvaltojen Dusty Hendricksen. Norjan Mons Roisland sijoittui toiseksi.

X Games on lumilautailun arvostetuin tapahtuma. Kilpailijat arvostavat sitä huomattavasti enemmän kuin lajin MM-kisoja.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilkka Herola palkintopallille yhdistetyssä – maastohiihdon yhteislähtökisoista farssi

Kommentoi Facebookissa