Jenni Haukio Helsinki Priden suojelijaksi – ”Jokaisella on täysi vapaus ilmaista itseään ja toteuttaa omaa persoonaansa”

– Tasavertaisesti kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarve on ihmisyyden ytimessä, rouva Jenni Haukio toteaa. (Kuva Helsinki Pride)

Yli 100 ohjelmanumeroa sisältävät keskustelutilaisuuksia, työpajoja, näyttelyitä sekä juhlintaa.

PRIDE Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta edistävä Helsinki Pride -viikko järjestetään jälleen 27.6.–3.7.2022. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on lupautunut suojelijaksi tämän vuoden tapahtumalle.

– Tasavertaisesti kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarve on ihmisyyden ytimessä, ja yhdistää meitä kaikkia yksilöllisistä ominaisuuksistamme riippumatta. Helsinki Pride rakentaa osaltaan maailmaa, jossa ihmisoikeuksien puolesta työskennellään niin kauan kuin epätasa-arvoa esiintyy, ja jossa jokaisella on täysi vapaus ilmaista itseään ja toteuttaa omaa persoonaansa, toteaa Jenni Haukio

Yhteisöllisyys on yksi Helsinki Pride -yhteisön tärkeimmistä arvoista. Toiminnan tavoitteena on luoda puitteet yhteisön ja yhteisöllisyyden rakentamiseen ja tukea sitä, että ihminen uskaltaa kohdata myös omat tiedostamattomat ennakkoluulonsa.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme tänä vuonna suojelijaksemme vahvan yhteiskunnallisen keskustelijan, jolle itselleen meidän asiamme, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon teemat ja niiden toteuttaminen, ovat erittäin tärkeitä, toteaa Panu Mäenpää, Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja

Helsinki Pride-viikon teemana on tänä vuonna Kohtaamisia, jolla halutaan tuoda esiin Helsinki Pride -tapahtuman perustehtävää: ihmisten kohtaamisen mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta.

Helsinki Pride aloittaa kuukauden mittaisen tapahtumakokonaisuuden 1.6.2022. Yli 100 ohjelmanumeroa sisältävät keskustelutilaisuuksia, työpajoja, vertaistukitapaamisia, näyttelyitä sekä juhlintaa. Helsinki Pride -tapahtuma huipentuu 2.7.2022 järjestettävään Pride-kulkueeseen ja puistopiknikkiin.

Lue myös: Oikeus hylkäsi Päivi Räsäsen kaikki syytteet – ”Kannanotot olivat perustuneet hänen uskonnolliseen vakaumukseensa”

Kommentoi Facebookissa