Joe Biden valitsi varapresidenttiehdokkaakseen odotetusti naisen – hän on senaattori Kamala Harris

Demokraattien varapresidenttiehdokas Kamala Harrisin äiti on intialainen syöpätutkija ja isä jamaikalainen taloustieteen professori.

Demokraattien varapresidenttiehdokas Kamala Harrisin äiti on intialainen syöpätutkija ja isä jamaikalainen taloustieteen professori. (Kuva AOP)

Kamala Harrisista saattaa tulla Yhdysvaltain ensimmäinen nainen varapresidenttinä.

YHDYSVALLAT Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokas Joe Biden on ilmoittanut valinnastaan varapresidenttiehdokkaakseen marraskuussa pidettäviin vaaleihin. Valinta osui kalifornialaiseen ensimmäisen kauden senaattoriin Kamala Harrisiin.

Kamala Harrisin, 55, äiti on intialainen syöpätutkija ja isä jamaikalainen taloustieteen professori. Hänen etunimensä on sanskriittiä ja tarkoittaa lotuskukkaa tai haalean punaista. Istuvan presidentin Donald Trumpin varapresidentti Mike Pence on puolestaan 61-vuotias valkoinen kristitty mies Indianasta.

Juristin koulutuksen omaavan Harrisin sanotaan kuuluvan demokraattien liberaalisiipeen ja puolueen eliittiin. Harris on tehnyt näyttävän uran ja hän päätyi aina Kalifornian osavaltion syyttäjäksi.

Juttuvinkki: Tiesitkö, että Amerikan Yhdysvaltoja ei olisi ehkä olemassa ilman Suomea?

Kamala Harris pyrki myös itse demokraattien presidenttiehdokkaaksi, mutta luopui kisasta viime vuoden lopulla riittävän kannatuksen ja varojen puutteessa. Harris kommentoi Twitterissä valinnan varapresidenttiehdokkaaksi olevan suuri kunnia.

”Joe Biden pystyy yhdistämään amerikkalaiset, sillä hän on taistellut puolestamme koko elämänsä.”

Oman presidenttiehdokkuuskampanjansa aikana Kamala Harris oli televisioväittelyissä vielä hyökännyt kovin sanoin Joe Bidenia vastaan.

Kamala Harrisista saattaa tulla Yhdysvaltain ensimmäinen nainen varapresidenttinä, sillä Joe Biden johtaa toistaiseksi mielipidemittauksia. Harrisin katsotaan olevan myös ensimmäinen musta nainen sekä aasialaisamerikkalainen pääpuolueiden ehdokas presidentinvaaleissa.

Lue myös: Donald Trump löi maan kahtia – vastapuolen kumartelu heikentäisi omien kannattajien lojaalisuutta

Kommentoi Facebookissa