Jokereiden johto suli – tappioputki meni poikki

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereiden neljän ottelun tappioputki päättyi tapaninpäivänä, kun joukkue kaatoi voittolaukauskisassa Severstal Tsherepovetsin.

JÄÄKIEKKO Jokerit palasi lyhyeltä joulutauoltaan tositoimiin tapaninpäivänä, kun Hartwall-areenalla vieraili KHL-ottelussa Severstal Tsherepovets. Jokerit voitti ottelun rankkarikisan päätteeksi 4-3.

Jokereiden neljän ottelun tappioputki meni poikki, mutta peli jätti joukkueesta silti valjun maun. Jokerit nimittäin hukkasi 3-0 -johtoasemansa. Henrik Haapala oli osunut ensimmäisessä erässä kahdesti ja Jesse Joensuu kerran.

– Tehokas alku meiltä ja kolme maalia. Vastustaja oli kuitenkin koko illan askeleen edellä; luisteli ja kamppaili paremmin, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi Jokereiden nettisivuilla.

Marjamäen mukaan vaatimattomaan esitykseen oli selityksensä.

– Tämän kyllä ymmärtää, koska meillä oli 6-7 päivää äijät täällä itsekseen luistelleet. Joulua halusimme kunnioittaa, ettei jouluaatolle oteta harjoituksia. Ei tämä helppoa ole pelaajille, mutta siltä (vaikealta) peli näyttikin. Severstal oli todella hyvä tänään, hän sanoi.

Juttuvinkki: Epäilijät saivat nenilleen – tuli Leijonien historian pisin mitaliputki

Voitollaan Jokerit vahvisti asemiaan läntisen konferenssin kahdeksannella tilalla. Severstal on seitsemäntenä kaksi pistettä edellä, mutta on pelannut viisi ottelua Jokereita enemmän.

Ensi viikolla Jokereiden vastus kovenee. Maanantaina Jokerit kohtaa lännessä kolmantena olevan Lokomotiv Jaroslavlin ja keskiviikkona lännen kakkosen SKA Pietarin.

– Eletään tässä päivässä. Kova vastus tulee taas maanantaina vastaan ja ollaan siihen valmiita, Marjamäki totesi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuoret Leijonat avasi nihkeällä voitolla – ”Oltiin vähän kärsimättömiä kiekon kanssa”

Kommentoi Facebookissa