Jokereiden Kultaleijona rankaisi omituisen jäähynsä jälkeen – ”Veskarin oma vika”

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit taisteli voiton Tsheljabinskin Traktorista. Kultaleijona Veli-Matti Savinainen teki kaksi maalia.

JÄÄKIEKKO Jokerit taisteli KHL:ssä tiistaina 3-2 -voiton kotiottelussaan Traktor Tsheljabinskia vastaan. Kolmannessa erässä Jokerit nousi voittoon maalin takaa-ajoasemasta Veli-Matti Savinaisen tehtyä voittomaalin alivoimalla.

– Ei se varmaan ihan meidän parasta kiekkoa ollut, mutta hyvä joukkue keksii tarvittavat keinot voittaa noita pelejä. Hyvä voitto, mutta parannettavaa jäi. Oli pieni tauko peleistä ja varmaan sekin näkyi osittain. Mutta hyvä lähteä alkaneeseen viikkoon ja kohti playoffeja, Savinainen jutteli taiston tauottua.

Traktorin maalivahti Stanislav Galimov pelasi loistavaa ottelua. Hänen urakkansa päättyi kolmannen erän alussa loukkaantumiseen Savinaisen ajauduttua häntä päin.

Savinainen sai tilanteesta jäähyn, joka ehdottomasti oli perusteeton rangaistus.

– Maalivahdin omalla vastuulla on, jos se tulee pois sieltä alueelta. Eihän me kenttäpelaajat todellakaan odoteta sitä, että veskari tommoisessa tilanteessa lähtee pois alueeltaan. Veskarin oma vika ja sellaista sattuu, kommentoi Savinainen tapahtuneesta.

Savinainen teki ottelussa kaksi maalia. Ensimmäinen maali syntyi toisessa erässä.

– Eka maali oli ylivoimalla. Brian (O´Neill) pelasi vasemmalta puolelta ja Steve (Moses) pelasi patjaan. Siitä sain rusikoida maalin, Savinainen kommentoi.

Toisen maalinsa Savinainen teki kolmannessa erässä alivoimalla.

– Tokassa maalissa tiesin, että O’Neill on nälkäinen noissa irtokiekoissa. Tiesin, että jos tulee sauma, niin lähdetään varmasti tekemään heti maalia. Sen kanssa on ennenkin tehty alivoimamaaleja ja tiesin kyllä, mitä odottaa. Sain hyvän vedon aikaiseksi ja sattui menemään tolpan kautta sisään.

Jokerit taisteli hienosti, mutta Savinainen muistutti, ettei historia saisi toistua. Jokerit on aivan liian monta kertaa lähtenyt kolmanteen erään tällä kaudella takaa-ajajana.

– Tossa puhuttiin erätauolla, ettei ekaa kertaa olla takaa-ajoasemassa, kun lähdetään kolmanteen erään. Monesti ollaan oltu varsinkin kotiluolassa maalin tappiolla ja noustu sieltä voittoon. Se on hyvä merkki, mutta ei tartteisi aina lähteä takaa-ajoasemassa kolmanteen erään. Siihen voi kiinnittää huomiota kauden lopulla.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi, että kamppailu oli vaikea.

– Alkuviikon pelit kotona ovat olleet meille jostain syystä vaikeita. Niistä ei ole kauhean hyvä historia, enkä tiedä, mistä se oikein johtuu. Emme pelanneet huonosti, mutta pientä huolimattomuutta näkyi viimeisissä syötöissä emmekä olleet maalipaikoissa teräviä. Vastustajan maalivahti (Galimov) oli erinomainen ja pelasi korkealla tasolla, Marjamäki sanoi.

Marjamäki jakoi kehuja Traktorille, joka on itäisessä konferenssissa viimeisenä.

– Traktor oli juuri niin hyvä kuin oletettiinkin ja pelasi hyvää viisikkopeliä. Hyvää työtä ovat Vova (päävalmentaja Vladimir Jurzinov junior) ja kumppanit tehneet. Joukkue iskee vastaan ja siellä on laadukkaita pelaajia (Lukas) Sedlak ja (Tomas) Hyka etunenässä.

Voittonsa myötä Jokerit jatkaa KHL:n läntisessä konferenssissa kolmannella tilalla. Runkosarjasta joukkueella on jäljellä kuusi ottelua.

Haastattelu Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Naisten jääkiekkoa karuissa olosuhteissa – ottakaa mallia tenniksestä!

Kommentoi Facebookissa