Jokereille vahva saldo kaukokiertueelta – rankka matkustelu ei tällä kerralla näkynyt otteissa

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit kaatoi Kazakstanissa Barys Nur-Sultanin maalein 4-1. Pitkän kiertueen neljästä ottelustaan Jokerit voitti kolme.

JÄÄKIEKKO Jokerit pelasi KHL:n kaukaisimmalla kiertueellaan Kaukoidässä, Siperiassa ja Kazakstanissa vahvasti. Neljästä ottelustaan Jokerit voitti kolme ja otti pisteen myös kiertueen avausottelussaan Habarovskissa, jossa hävisi jatkoajalla.

Kiertueensa päätösottelussa Jokerit voitti Kazakstanissa Barys Nur-Sultanin maalein 4-1. Kalle Kossila ja Nicklas Jensen maalasivat Jokerit avauserässä 2-0 -johtoon. Toisessa erässä Jensen teki illan toisen maalinsa ja lopussa Marko Anttila, joka pelasi KHL:ssä 300:nnen runkosarjaottelunsa, maalasi tyhjiin.

– Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja teimme tärkeät kaksi maalia siihen loppuun. Toisessa erässä olimme todella hyviä ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Se oli yksi parhaista eristämme (koko kaudella). Kolmannessa päästiin taistelemaan kunnolla voitosta ja pidimme sen, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Barys Nur-Sultanin joukkueessa pelaa monta kentällistä Kazakstanin maajoukkuepelaajia. Kyse ei ole huonosta joukkueesta. Voittihan Kazakstan viime kevään MM-kisoissa Suomen rankkarikilpailussa, ja silloin sankarina hääri hyökkääjä Nikita Mihailis, joka nyt teki Barysin ainoan maalin Jokereita vastaan.

Jokereilla riitti ennen Nur-Sultanin peliä matkustusrasitusta. Habarovsk sijaitsee Venäjän Kaukoidässä Kiinan rajalla ja Vladivostok Tyynenmeren rannalla lähellä Pohjois-Korean rajaa. Ennen Kazakstaniin tuloaan Jokerit piipahti pelaamassa vielä Siperian suurimmassa kaupungissa Novosibirskistä, jossa päihitti Sibirin.

Kaukoidän kiertueet ovat useasti olleet Jokereille liian rankkoja ja pisteitä on menetetty niissä heikompia joukkueita vastaan yllättävänkin paljon. Nyt Jokerit nappasi seitsemän pistettä kahdeksasta jaossa olleesta.

– Kauttaaltaan tämä oli tasapainoinen esitys. Neljäs peli pitkällä vieraskiertueella, jolta otimme seitsemän pistettä. Pitää olla tyytyväinen joukkueen suoritukseen, Marjamäki iloitsi.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa toisena. Jokerit on tasapisteissä kärkijoukkue SKA Pietarin kanssa, joskin SKA on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Ennen maaottelutaukoa Jokerit pelaa vielä ensi sunnuntaina Riiassa Dinamoa vastaan. Leijonissa Karjala-turnauksessa ensi viikolla Jokereiden pelaajista nähdään tositoimissa Petteri Lindbohm, Marko Anttila, Veli-Matti Savinainen, Iiro Pakarinen sekä Hannes Björninen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien olympiavalinnoissa riittää pähkäiltävää – Ristolainen ja Euroopan pelaajat

Kommentoi Facebookissa