Jokerit aloitti kautensa tappiolla – ”Nolla tehtyä maalia, silloin on vaikea voittaa”

Jokerit tositoimissa KHL-ottelussa Kazanissa (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit tositoimissa KHL-ottelussa Kazanissa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Ak Bars Kazan pehmitti Jokerit KHL-avauksessa tylysti maalein 3-0.

JÄÄKIEKKO Jokereiden kausi KHL-liigassa alkoi torstaina Kazanissa. Vastassa ollut KHL:n suurseura Ak Bars Kazan voitti Jokerit maalein 3-0.

Jokerit hallitsi peliä ajoittain, mutta oli armottoman tehoton. Ylivoima oli Jokereilla tahmeaa.

Jokerit oli pelannut harjoituspelejä KHL-joukkueista Dinamo Riikaa vastaan, jonka se voitti kahdesti. Jokerit kaatoi myös Krefeld Pinguinen, Jukurit ja Ässät, mutta Ak Bars Kazan on aivan eriluokan joukkue kuin harjoituspelien vastustajat.

– Oli hyvä kuusiviikkoinen pre-season, mutta pelattiin vain viisi peliä eikä päästy pelaamaan KHL-joukkueita vastaan. Nyt oli hyvä taas nähdä, missä taso menee, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Marjamäki näki joukkueensa pelissä hyviäkin asioita. Mutta maalejahan pitäisi tehdä.

– Nolla tehtyä maalia ja silloin on vaikea voittaa peliä. Tuntui, että vastustajan maalit tulivat vääriin paikkoihin, mutta näin silti pelissä paljon hyvää. Tiettyjä asioita pitää parantaa kohti lauantaita, Marjamäki jatkoi.

Ak Bars Kazan on ollut Jokereille vaikea vastustaja. Viimeksi Jokerit on voittanut tämän tatarstanilaisjoukkueen lokakuussa 2018.

Jokerit on myös uudistunut viime kaudesta. Ensimmäisen KHL-ottelunsa Jokereissa pelasivat puolustaja Petteri Lindbohm sekä hyökkääjät Kalle Kossila, Teemu Turunen ja Hannes Björninen.

Jokerit jatkaa pelejään ensi lauantaina. Silloin vastassa on Neftehimik Nizhnekamsk.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden pelit näkyvät sittenkin Suomessa tv:stä

Kommentoi Facebookissa