Jokerit hävisi nyt ihan oikeasti – ”Käsijarru oli päällä”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Moskovan TsSKA voitti Jokerit Helsingissä 4-2. Jokerit koki kauden avaustappion ottelussa, jossa oli pelaamassa.

JÄÄKIEKKO Neuvostoliiton aikana Punaisen armeijan keskusurheiluseurana operoinut TsSKA Moskova kävi hakemassa sunnuntaina Helsingistä täyden pistepotin KHL-liigassa. Jokerit taipui moskovalaisvierailleen maalein 2-4.

Jokerit johti ottelua Jesse Joensuun ja Veli-Matti Savinaisen maaleilla toisella erätauolla 2-1. Savinainen ohjasi toisessa erässä Mikko Lehtosen laukauksen taidokkaasti sisään. Syöttäjäksi merkittiin myös kokoonpanoon palannut ex-nuorisotähti Eeli Tolvanen.

Kolmannen erän alussa Sergei Andronov tasoitti 2-2:een. Kolmisen minuuttia ennen loppua Jokerit jätti Andrei Svetlakoville turhankin paljon tilaa ja taitavat pelaaja iski maalin. Lopussa TsSKA maalasi vielä tyhjiin.

TsSKA on KHL:n merkittävä mestarisuosikki ja tällä kaudella Jokerit joutui nyt ensi kertaa kovaan testiin. Tekemisen taso ei ollut Jokereilla huippujoukkuetta vastaan riittävää.

Juttuvinkki: Käsittämätön juttu – Leijonat hävisi olympialaisissa vain yhden erän ja jäi pronssille

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli pettynyt joukkueensa esitykseen.

– Pelin pienet voittavat asiat ratkaisivat. Vastustaja oli niissä parempi, emmekä me olleet niin hyviä kuin pitäisi tällaista huippujoukkuetta vastaan. Vaikka johdimme, tuntui että joku käsijarru oli päällä. Se pitää analysoida tarkemmin. Vastustaja oli tänään parempi, Marjamäki kommentoi Jokereiden nettisivuilla.

Jokereille tappio oli kauden ensimmäinen sellaisissa otteluissa, joissa joukkue oli pelaamassa. Minskin Dinamolle Jokerit hävisi pöytäkirjojen mukaan 0-5, mutta siinä ottelussa Jokerit ei pelannut, koska ei matkustanut Minskiin Valko-Venäjän poliittisten levottomuuksien takia.

Jokerit jatkaa kautta seuraavaksi vieraskiertueella. Tiistaina vastassa on Avangard Omsk, torstaina Severstal Tsherepovets ja lauantaina Lokomotiv Jaroslavl. Kotona Jokerit pelaa seuraavaksi tiistaina 6. lokakuuta Moskovan Spartakia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisten Stanley Cup -unelma elää yhä – Miro Heiskanen loistaa

Kommentoi Facebookissa