Jokerit juhli voittoa Kaukoidässä – ”Olen todella ylpeä”

Jokerit on pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-22 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit kellisti Pohjois-Korean liepeillä sijaitsevassa Vladivostokissa Admiralin maalein 4-1.

JÄÄKIEKKO Jokerit voitti KHL:n Kaukoidän kiertueen toisen ottelunsa kukistettuaan lauantaina Admiral Vladivostokin maalein 4-1. Admiral oli johtanut ottelua 1-0, mutta Jokerit jyräsi voittoon Jordan Schroederin, Iiro Pakarisen, Teemu Turusen ja Nicklas Jensenin maaleilla.

Yllättävänä Jokereiden voittoa ei voi pitää, sillä vastustaja Admiralin budjetti on yksi KHL:n pienimmistä. Viime kaudella Admiral ei edes pelannut KHL:ssä, kun Vladivostokin talousalueen päättäjät halusivat säästää budjetissa.

Mutta Kaukoidän reissuissa on oma haasteensa. Jokerit yrittää elää pelireissulla Helsingin ajassa, mikä tietenkin on haastavaa. Pitkät lentomatkat maapallon toiselle puolella ovat todella rasittavia ja vakavalla mielellä voisikin keskustella siitä, voisiko KHL perustaa itään oman Aasian liigansa.

Kaiken rasituksen valossa voitto oli Jokereilta vahva saavutus.

– Ensimmäisessä erässä otimme kolme turhaa jäähyä. Sen jälkeen onnistuimme seuraamaan omaa suunnitelmaamme ja pelasimme kurinalaisesti ja sitoutuneesti ja ansaitsimme voiton, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Marjamäki on iloinen, että omiin ei ole juuri mennyt maaleja.

– Yksi tärkeimpiä asioita on se, että kolmessa viime ottelussa olemme päästäneet vain kaksi maalia, meidän on jatkettava pelaamista samaan malliin. Pelasimme hyvin myös Habarovskissa torstaina, mutta meillä oli ongelmia maalinteon kanssa. Olen todella ylpeä tästä joukkueesta, kun he pelasivat tänään niinkuin pelasivat. Saimme kaksi pistettä ja nyt jatkamme tästä kohti Novosibirskiä, hän sanoi.

Jokerit jatkaa KHL:n läntisessä konferenssissa toisena. Kärjessä oleva SKA Pietari on kolme pistettä edellä.

Seuraavaksi Jokerit suuntaa Siperian suurkaupunkiin Novosibirskiin, missä vastassa on maanantaina paikallinen Sibir. Keskiviikkona Jokerit pelaa puolestaan Kazakstanissa Barys Nur-Sultania vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit hävisi Kiinan rajalla – ”Lensimme pitkän matkan Helsingistä”

Kommentoi Facebookissa