Jokerit koronakaranteeniin – viisi ottelua siirretty

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit on asetettu kahden viikon karanteeniin, kun keskiviikon vastustajajoukkueessa havaittiin neljä koronavirustartuntaa.

JÄÄKIEKKO Jokerit voitti viime keskiviikkona KHL-kauden kotiavauksessaan Neftehimik Nizhnekamskin tennislukemin 6-0. Ottelu poiki Jokereille myös negatiivisia seurauksia, sillä seuran pelit on tulevien kahden viikon aikana peruttu.

Neftehimikin joukkueen pelaajat joutuivat koronatestiin Jokerit-ottelun jälkeen Latviassa Riiassa, jossa joukkueella olisi ollut seuraava ottelu. Peräti neljä Neftehimikin pelaajaa antoi positiivisen testituloksen. Vielä keskiviikkona Helsingissä tulokset olivat joukkueen pelaajilla negatiivisia.

Jokerit tiedottaa, että joukkue on käynyt koronavirustestissä torstaina 10.9. ja tulokset ovat kaikki negatiivisia. Virukselle on joka tapauksessa voitu altistua ja Suomen viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti pelaajat on määrätty 14 päivän karanteeniin.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

Keskiviikkona kaukalossa pelissä olleiden Jokereiden pelaajien voidaan katsoa altistuneen virukselle. Muu Jokereiden joukkueen henkilökunta ei ole ollut tekemisissä vastustajajoukkueen kanssa eikä ole täten altistunut virukselle.

Karanteenin seurauksena peräti viisi Jokereiden KHL-ottelua joudutaan siirtämään. Perjantaina ohjelmassa ollut kotiottelu Ak Bars Kazania vastaan pelataan jonain toisena ajankohtana. Uuteen ajankohtaan siirretään myös kotiottelut, jotka olivat ohjelmassa tiistaina 15.9. Severstal Tsherepovetsia vastaan ja torstaina 17.9. Metallurg Magnitogorskia vastaan sekä vierasottelut lauantaina 19.9. Vitjaz Podolskia ja 21.9. TsSKA Moskovaa vastaan.

Uusista pelipäivistä päätetään myöhemmin. Järjestelyistä sovitaan vastustajajoukkueiden kanssa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit murskasi kotiavauksessaan – yleisömäärässä ei ylletty maksimiin

Kommentoi Facebookissa