Jokerit murskasi kotiavauksessaan – yleisömäärässä ei ylletty maksimiin

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit murskasi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Neftehimik Nizhnekamskin 6-0. Vastustajajoukkue oli ennen kauden alkua kärsinyt koronatartunnoista.

JÄÄKIEKKO Viime viikon Valko-Venäjä-kohu ei näytä Jokereihin vaikuttaneen joukkueen voitettua kauden molemmat ottelunsa. Viime lauantaina Riiassa Jokerit voitti Dinamon 3-1 ja keskiviikkona kotiavauksessaan Jokerit tyrmäsi Neftehimik Nizhnekamskin 6-0.

Ottelu oli käytännössä ohi jo toisessa erässä. Toisella erätauolla Jokerit johti 5-0.

Numerot kertoivat täyden totuuden joukkueiden vireestä. Neftehimik oli Helsingissä täysi turistiryhmä.

Neftehimikin joukkue kärsi ennen kauden alkua koronaepidemiasta. Öljynjalostamokaupungin joukkueesta on ollut useita pelaajia koronatartunnan takia sivussa, mikä ei ole voinut olla vaikuttamatta peliesityksiin.

Jokereista Mikko Lehtonen ja Jordan Schroeder tekivät kaksi maalia. NHL:ssäkin urallaan kuuden kauden aikana 165 ottelua pelannut Schroeder tuli Jokereihin viime kauden jälkeen Torpedo Nizhni Novgorodista. Hän on osoittautunut erinomaiseksi vahvistukseksi.

Viime kaudellakin Jokereissa pelannut vuoden 2019 maailmanmestari Lehtonen on tehnyt sopimuksen Toronto Maple Leafsin NHL-organisaation kanssa. Hän pelaa Jokereissa niin kauan, kunnes käsky käy Pohjois-Amerikkaan.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

Jokereille osuivat myös Nicklas Jensen ja Iiro Pakarinen, joista jälkimmäinen syötti kaksi maalia. Myös Veli-Matti Savinaiselle merkittiin kaksi syöttöpistettä.

Jokerit on saanut Valko-Venäjän poliittisen tilanteen takia paljon julkisuutta, mutta yleisöryntäystä Hartwall-areenalle ei kotikauden avauksessa tullut. Ilmoitettu katsojamäärä oli 3803.

Koronapandemian takia yleisöä saa tulla 500 katsojaa katsomolohkoa kohden. Jokereiden kotipelien maksimiyleisömäärä on nykyolosuhteissa 4500, johon kotiavauksessa ei siis päästy.

Jokereiden kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Ak Bars Kazania vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Korona on kova haaste SM-liigalle – Jukurit joutui jo karanteeniin

Kommentoi Facebookissa