Jokerit murjoo vastustajiaan kunnolla – ensin 6-0 ja sitten 7-0

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit murjoi Riiassa Dinamon 7-0. Viime perjantaina Helsingissä Jokerit tyrmäsi SKA Pietarin 6-0.

JÄÄKIEKKO Jokerit oli tyly vieras loppiaisena Latviassa. Paikallinen Dinamo Riika hävisi helsinkiläisvierailleen KHL-ottelussa peräti 0-7.

Jo ensimmäisen erän jälkeen Jokerit oli johtanut 4-0. Toisessa erässä tuli vielä kolme maalia lisää. Kolmas erä oli pelailua.

Ottelussa tehtiin KHL-historiaa. Peter Regin ja Nicklas Jensen tekivät molemmat kolme maalia. He ovat KHL:ssä ensimmäiset kypärätempun viimeistelleet tanskalaispelaajat.

– Pelaajat osoittivat, että kyseessä on ammattilaisjoukkue. Tietysti myös tehokkuus oli kovaa luokkaa, kun ensimmäisessä erässä neljästä paikasta tehtiin neljä maalia. Se kuitenkin kertoo hyvästä itseluottamuksesta ja hienoja maaleja tehtiinkin, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Dinamo on sarjataulukon tyvipäässä, mutta lukemat kertoivat osaltaan Jokereiden kovasta vireestä.

– Se tapa, jolla pelattiin, vaikka peli oli 7-0… kyllä se jotain kertoo joukkueesta. Paljon oli hyviä asioita ja tällä hetkellä joukkue nauttii pelaamisesta. Itseluottamus on korkealla tasolla, pelataan hyvää lätkää, jota on aika kiva katsella.

Jokerit on tehnyt kahdessa viimeisessä ottelussaan 13 maalia, eikä ole päästänyt yhtään. Huippujoukkue SKA Pietari taipui viime perjantaina Helsingissä 0-6. Se oli SKA:n historian suurinumeroisin tappio KHL:ssä.

Jokerit pelaa keskiviikkona Moskovassa Spartakia vastaan. Perjantaina ja lauantaina edessä ovat evakkokotiottelut Tallinnassa Severstal Tsherepovetsia vastaan.

KHL:n läntisessä konferenssissa Jokerit on neljäntenä. Eroa kärjessä olevaan TsSKA Moskovaan on vain kuusi pistettä. Toisena oleva SKA Pietari on Jokereilta neljän pisteen päässä ja Jokerit on pelannut kaksi ottelua SKA:ta enemmän.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kohupelaaja Jori Lehterä pysyi tuppisuisena – ”Mulla on treeni kesken”

Kommentoi Facebookissa