Jokerit pieksi vastustajansa – KHL:n tylyt tasoerot tulivat selviksi

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti heikkotasoisen HK Sotshin joukkueen vuoden 2014 olympiakaupungissa 5-0.

JÄÄKIEKKO KHL on kiistatta maailman toiseksi tasokkain jääkiekkosarja, mutta kaikki sarjassa pelaavat joukkueet eivät ole tasokkaita. Tästä nähtiin konkreettinen esimerkki tiistaina Sotshissa, missä Jokerit voitti paikallisen HK Sotshin 5-0.

Ensimmäistä erää Jokerit hallitsi selkeästi, mutta tuhlaili paikkoja. Erätaukolukemat 0-0 imartelivat kotijoukkuetta.

Toisessa erässä Jokerit sitten karkasi 3-0 -johtoon. Nicklas Jensen osui kahdesti ja Henrik Haapala kerran. Kolmannessa erässä Jesse Joensuu ja Antti Pihlström kaunistelivat vielä Jokereiden voittolukemia.

– Se oli joukkueelta tyylikäs ja ammattimainen suoritus. Ei turhauduttu, vaikka tehtiin ensimmäinen maali vasta 32. minuutilla. Oikeastaan pelattiin koko 60 minuuttia hyvin. Muutenkin tämä oli kurinalainen suoritus; vain yksi jäähy otettiin. Joukkue oli sitoutunut ja halusi voittaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti perjantaita, summasi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa tiedotteessa.

Jokereiden ykkösmaalivahti Anders Lindbäck on loukkaantumisen takia sivussa toistaiseksi. Janis Kalnins hoiti torjuntahommat Sotshissa mallikkaasti. Nollapeli heltisi 19 torjunnalla.

Juttuvinkki: Pavel Bure teki viisi maalia, vaikuttiko Leijonien baarireissu asiaan?

Lännessä viidentenä oleva Jokerit voitti ottelun rutiinisuorituksella. Tasoero joukkueiden välillä oli niin selkeä, että Jokereiden olisi pitänyt alisuorittaa todella paljon, jotta Sotshi olisi voinut voittaa.

Läntisessä konferenssissa Sotshi on toiseksi viimeisenä, eikä tule pääsemään pudotuspeleihin, ellei jotain järisyttävää tapahdu. Sotshia vähemmän pisteitä läntisessä konferenssissa on kerännyt vain latvialainen Riian Dinamo, joka elokuussa kävi Suomessa pelatuissa harjoitusotteluissa häviämässä Mestis-joukkueille.

Sotshi ja Riika ovat ovat lännessä selvästi muita joukkueita huonompia. Idässä muita heikompitasoisempia ryhmiä ovat Kaukoidän Amur Habarovsk, koronan takia Venäjälle evakkoon siirtynyt kiinalaisjoukkue Red Star Kunlun sekä pahasti taantunut Neftehimik Nizhnekamsk.

KHL:ssä pelaa tällä kaudella enää 23 joukkuetta. Ei olisi huono idea vähentää määrää vielä muutamalla ja ottaa käyttöön SM-liigasta tutut säälipudotuspelit, jotta 16 joukkueen pudotuspelikiintiöstä ei tarvitsisi tinkiä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit laittoi kärkijoukkueen koville – ”Peli aaltoili vähän liikaa”

Kommentoi Facebookissa