Jokerit pysäytti syöksykierteensä – ”Joukkue ymmärsi ottaa itseään niskasta kiinni”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit pehmitti vieraissa Lokomotiv Jaroslavlin 4-1. Joukkue nosti tasoaan lauantain surkeasta pelistä.

JÄÄKIEKKO Kautensa KHL:ssä takkuisasti aloittanut Jokerit palasi voittojen tielle kukistettuaan maanantaina vierasottelussa Lokomotiv Jaroslavlin 4-1. Panos oli ottelussa molemmille kova kummankin joukkueen alisuoritettua syyskuun peleissään.

Jokerit ratkaisi ottelun vahvalla ensimmäisellä erällään. Henri Ikonen, Steve Moses ja Brian O’Neill maalasivat Jokerit 3-0-johtoon. Sen jälkeen Jokerit puolusti hyvin, eikä vastustaja yltänyt kunnon takaa-ajoon.

– Peli ratkesi ensimmäiseen erään. Olimme äärimmäisen hyvin valmistautuneet peliin. Myös kolmas erä oli todella vahva ja olimme aika paljon kasvaneet edellisistä kokemuksista. Se oli tasapainoinen erä ja sitä kautta voitto oli ansaittu, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Viime lauantaina Jokerit oli saanut Minskissä turpaansa 0-5. Marjamäen mukaan joukkueeseen tuli Jaroslavlissa ryhtiä.

– Joukkue ymmärsi ottaa itseään niskasta kiinni ja otteissa oli paljon positiivisia asioita. Taisteluasenne näkyi ja sitä tarvitaan, koska tämä on niin kova sarja, ettei puolivaloilla voiteta pelejä, Marjamäki totesi.

Kauden avausotteluissa haparoinut Stanley Cup -voittaja Antti Niemi pelasi Jokereiden maalilla vahvasti.

– Koko joukkue on onnellinen Andyn puolesta, koska emme hirveästi häntä pystyneet auttamaan edellisissä peleissä. Nyt tarjoiltiin sellainen paketti, ettei kolmannessa annettu vastustajalle mitään. Puolustimme hyvin ja silloin on maalivahdinkin helpompi onnistua, Marjamäki sanoi.

Jokerit pelasi viisi perättäistä ottelua vieraissa, joista voitti kaksi. Kotipelit jatkuvat keskiviikkona, kun Helsinkiin saapuu KHL:n hallitseva mestari TsSKA Moskova.

– Johan tässä viisi peliä vedettiinkin vieraissa, mutta nyt on tosi hienoa päästä omien fanien eteen huippumatsiin. Heidän tukensa on meille elintärkeää ja he ovat vaikeinakin hetkinä joukkueen takana. Toivottavasti saamme kurssia käännettyä pikkuhiljaa, Marjamäki päätti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit räpiköi KHL:ssä – Ilves nollakerhossa Liigassa

Kommentoi Facebookissa